Spune-mi ce mănânci să-ţi spun cum trăieşti: Smochinele, un tonic pentru toate vârstele

Ultima actualizare:

Cercetările moderne arată că aceste fructe sunt o sursă naturală de minerale (fier, potasiu, fosfor, calciu, magneziu, cupru şi sulf). De exempu, doza de potasiu (element de bază pentru sănătatea inimii şi pentru controlul hipertensiunii arteriale depăşeşte 400 mg în fructele uscate).

Alte surse minunate de nutrienţi din compoziţia acestor fructe sunt :vitaminele (A, C, P şi B6-care se asimilează mai greu odată cu înaintarea în vârstă), ficina, o enzimă tămăduitoare care reglează digestia, benzaldehida, un factor anticancerigen şi fibrele, care previn constipaţia.

Referitor la puterea terapeutică a vitaminelor A, B şi C din compoziţia smochinelor, aceasta stimulează imunitatea şi previne virozele respiratorii. „Trebuie să consumăm smochine, deoarece sunt surse foarte bune de magneziu, un mineral indispensabil sistemului nervos, dar şi de fier, necesar pentru formarea globulelor roşii şi pentru transportul oxigenului în ţesuturi.; tinerii trebuie să le consume pentru menţinerea vigorii, iar vârstnicii, pentru îmbunătăţirea stării de sănătate.

Un studiu recent apreciază că virtuţile terapeutice ale smochinei se datorează tocmai complexului de substanţe active pe care le conţine. De aceea, smochina ocupă locul 3 în topul fructelor de import, după mandarine şi kiwi.

Recomand să consume smochine persoanele care depun eforturi fizice şi intelectuale, dar şi atleţilor. În timpul epidemiilor de gripă, dacă sunt consumate cu lapte şi miere smochinele acţionează eficient împotriva inflamaţiilor gurii, gâtului şi împotriva stărilor febrile. De asemenea, smochinele sunt un remediu sigur împotriva constipaţiei", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.

Reţetele săptămânii

Jumări dulci

Timp de pregătire : 30 de minute, Calorii:3oo

Ingrediente: 6 ouă, 4 linguri de ulei, o ceaşcă de zahăr, o ceaşcă de lapte, 2 linguri de smântână, o jumătate de linguriţă de scorţişoară măcinată, 3 linguriţe de stafide, 80 g migdale, 250 g smochine.

Preparare: Se bat ouăle şi se toarnă într-o tigaie cu ulei încins, la foc mic. Se amestecă mereu, pentru ca jumările să rămână moi. Separat, într-o crăticioară, se fierbe laptele în care se adaugă smântâna, zahărul, scorţişoara şi stafidele. Această compoziţie se toarnă peste jumări, amestecând continuu timp de 7-8 minute. Jumările se servesc asezonate cu smochine şi cu migdale, tăiate mărunt.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
renovare apartament jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net