Despre durerile de oase se plâng mii de semeni. Ei caută remedii benefice pentru durerile de oase, eficiente și ... ieftine. Terapeuții au descoperit un leac foarte eficient, la îndemâna noastră și este firesc să fie cunoscut de cei care se confruntă cu disconfortul durerilor de oase...


Cu mii de ani în urmă, când porumbul se cultiva numai în America Centrală,  făina de porumb reprezenta hrana de bază a localnicilor: aztecii,  mayașii și incașii.  O bună perioadă de timp, aceștia foloseau doar făina obținută după măcinarea boabelor; mai târziu  localnicii au început  să introducă  în hrana cotidiană ceaiul obținut din boabele macerate, dar și din mătasea verde sau uscată a porumbului.  S-a constatat că  acest tratament cu boabe fierte este cel mai vechi leac pentru tratamentul oaselor. Boabele de porumb  conțin numeroase substanțe active printre care: flavonoide, taninuri, saponine, uleiuri volatile,  proteine, dar și săruri de  potasiu și minerale ( fier, magneziu, fosfor), carotenoizi,  vitaminele A,  C, E ,  vitamine din grupa B,  hidrocarburi și amidon.

Cum se prepară boabele pentru acest tratament

Cine dorește să urmeze tratamentul acesta, iată cum trebuie să prepare boabele:   Se curăță boabele de pe un știulete de porumb de mărime medie, se spală bine și se pun la fiert într-o oală  de pământ în 2 litri de  apă. După 2 ore și jumătate, se ia vasul de pe foc,  dar se lasă acoperit  până când conținutul se răcește complet. Atunci se scot boabele, se pun pe o farfurie, păstrându-se la temperatura camerei. 

Cantitatea de boabe se consumă pe parcursul unei zile. Acest tratament durează două luni. Apoi, urmează o pauză de 10 zile, după care  se reia tratamentul pentru alte două luni.  De asemenea, zeama care a rămas de la fierberea boabelor se consumă în loc de apă. S-a constatat că tratamentul acesta cu boabe fierte de porumb contribuie la revigorarea oaselor. Acest leac este folosit în practica monahală și a fost cules de terapeuta Mariana Borloveanu.  

 
 
Loading...
Citeste tot despre: