Când trebuie să salute pe cineva, indienii împreunează mâinile și spun „Namaste”. Asiaticii apleacă capul, iar noi dăm mâna atunci când salutăm sau facem cunoștință cu o persoană nouă. Însă, cercetătorii au ajuns la concluzia că datul mâinii poate fi un risc de îmbolnăvire.


Experții în domeniul sănătății sunt de părere că infecțiile pot să se răspândească de la o persoană la alta prin simpla strângere a mâinii. De aceea, ei recomanda persoanelor care sunt vulnerabile la infecții să evite strângerea de mână, deoarece acest gest poate deveni un risc pentru sănătate.

De ce este igiena mâinilor o problemă?

Un studiu recent a arătat că majoritatea oamenilor nu se spală pe mâini pe cât de des ar trebui după atingerea obiectelor murdare, folosirea toaletei, strănut, ștergerea nasului, gătit sau după folosirea transportului public.

Mâna este purtătoarea multor tipuri de microbi care pot fi transferați altora în timpul unei strângeri de mână. Da, chiar și cu salmonella poate fi transmisă prin atingerea mâinilor. În plus, trebuie să eviți să mănânci, să atingi fața sau să pui mâna la gură când ai mâinile murdare. Este cel mai ușor mod prin care te poți îmbolnăvi.

 

Află ce boli poți lua dintr-o simplă strângere de mână pe clickpentrufemei.ro.

 

Ce simptome are intoxicația cu salmonella și cum o eviți

Trucuri pentru îndepărtarea microbilor de pe telecomandă şi telefonul mobil

 
 
Loading...
Citeste tot despre: