Dulci, aromaţi, foarte săţioşi şi foarte, foarte sănătoşi. Aşa sunt caracterizaţi strugurii, fructe foarte răspândite pe tot globul. Totuşi, delicioasele boabe ne rezervă mereu surprize plăcute.


Recent, cercetătorii de la Universitatea din Ilinois (SUA) au descoperit în compoziţia strugurelui zece flavonoide noi, care conferă boabelor de strugure o influenţă benefică anticancer, mult mai puternică decât li se atribuia până în prezent.

Rezultatele unui studiu în vitro arată că flavonoidele descoperite în compoziţia strugurilor inhibă activitatea unei enzime-toposomeraza II care joacă un rol esenţial în apariţia cancerului. Noile flavonoide izolate din struguri sunt cynidinele, myrcetina şi rutina.

''Rezultatele studiului arată că activitatea anticanceroasă a acestor substanţe (care sunt polifenoli) este mai puternică decât a resveratrolului, un alt component din strugure căruia i se atribuie proprietăţi chimio- profilactice (eficiente în prevenirea cancerului şi a tulburărilor cardiovasculare)'', precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.


 
 
Loading...
Citeste tot despre: