Din totdeauna, oamenii încearcă tot felul de experineţe pentru a fi mereu în formă. Unii fac mişcare zi de zi sau practică regulat un sport anume, în timp ce alţii se străduiesc să urmeze un regim alimentar vegetarian.


Totodată, unele persoane dependente de fumat sau de băuturi alcoolice fac eforturi extraordinare să scape de aceste vicii. Pentru a avea o sănătate de fier însă, pe parcursul anilor, trebuie să adoptăm patru sau cinci obiceiuri de acest fel. Aceasta este concluzia unui studiu pe termen lung, realizat de experţii de la Universitatea Cardiff din Ţara Galilor, în Marea Britanie.

Cercetătorii prestigiosului for universitar au urmărit un grup de bărbaţi pe parcursul a 30 de ani şi au observat cum a evoluat starea lor de sănătate în tot acest timp. Pe măsură ce subiecţii au adoptat câte un obicei sănătos, ei îşi reduceau tot mai mult riscurile de boală.

„Cei care au urmat în mod constant un stil de viaţă, în care includeau patru sau cinci opţiuni sănătoase, s-au bucurat de rezultate deosebite.

În acest caz, ei au înregistrat, în medie, reducerea cu circa 73 % a incidenţei diabetului de tip 2, reduceri similare ale riscurilor de boli cardiovasculare, de atacuri cerebrale şi, mai ales, o reducere cu 64% a riscului de demenţă", susţin autorii studiului. După finalizarea acestei cercetări pe termen lung, experţii Universităţii Cardiff din Ţara Galilor ne sfătuiesc: „Adoptaţi câte un obicei sănătos şi nu mai renunţaţi la el niciodată!"

Pentru o sănătate mai bună, chiar dacă nu reuşim să adoptăm cinci obiceiuri sănătoase în stilul nostru de viaţă, este bine să împlinim cel puţin trei astfel de schimbări.

Loading...