Bun la gust şi uşor de preparat, sucul de morcovi este una dintre acele băuturi miraculoase care are efecte neaşteptate asupra sănătăţii. Îmbunătăţeşte vederea, reface ficatul, ajută pielea şi este ideal şi-n curele de slăbire. Iată câteva dintre beneficiile acestei băuturi.


  • Imunitate şi inimă. Beta-carotenul este o sursă de vitamina A care ajută nu numai la îmbunătăţirea vederii, ci şi la prevenirea bolilor de inimă şi a accidentelor vasculare cerebrale. Această vitamină păstrează mucoasa organelor interne sănătoasă, prevenind astfel infecţiile cu germeni patogeni.
  • Ficat. Sucul proaspăt de morcovi este unul dintre cei mai buni detoxifianţi ai ficatului, sângelui şi tractului intestinal şi echilibrează pH-ul la nivelul întregului organism. Se consumă 1-1,5 l pe zi. Sucul de morcovi previne acumularea de grăsime în ficat şi ajută digestia, prevenind creşterea în greutate.
  • Colesterol. Sucul de morcovi reduce colesterolul rău, datorită potasiului. Este bun şi pentru ficat, deoarece reduce grăsimile din acest organ. Potasiul împreună cu manganul şi magneziul stabilizează nivelul de glucoză din sânge, contribuind astfel la reducerea riscului de diabet zaharat.
  • Cancer. Datorită aportului crescut de carotenoizi, sucul de morcovi reduce incidenţa cancerelor de vezică urinară, prostată, de colon şi de sân.
  • Cavitatea orală. Sucul de morcovi conţine vitamina C care accelerează procesul de vindecare a rănilor şi păstrează gingiile sănătoase.
  • Oase. Vitamina K este indispensabilă pentru activarea proteinelor necesare la coagularea sângelui şi la fixarea calciului în oase. Potasiul ajută la îmbunătăţirea sănătăţii oaselor.
  • Îmbătrânire. Acelaşi beta-caroten, odată pătruns în corp, este convertit în vitamina A, care reduce degenerarea celulelor şi astfel încetineşte procesul de îmbătrânire a organismului. Îmbunătăţeşte în mare măsură cantitatea de colagen din piele şi astfel ajută la menţinerea elasticităţii.
  • Slăbire. Având puţine calorii şi multe fibre, băutura este ideală pentru cei care încearcă să slăbească. Stoarce morcov, măr, ţelină şi castravete şi vei obţine o băutură sănătoasă şi perfectă pentru pierderea în greutate.
  • Muşchi. Vitamina A ajută corpul să se vindece după un antrenament intens şi ajută la creşterea masei musculare. Fosforul din suc de morcovi construieşte, repară şi menţine muşchii sănătoşi.
  • Metabolism. Sucul de morcovi conţine o cantitate mare de vitamine din complexul B care ajută la descompunerea glucozei, a grăsimilor şi a proteinelor. Ajută la creşterea metabolismului nostru şi, prin urmare, la pierderea în greutate. De asemenea, complexul vitaminic B reduce efectele stresului şi previne depresia, conform www.sanatate.bzi.ro.
 
 
Loading...