Sucul de sfeclă roşie, de ajutor în cazul celor cu hipertensiune arterială

Ultima actualizare:

    Consumul zilnic de suc de sfeclă roşie este benefic pentru sănătatea persoanelor cu hipertensiune arterialăFoto: Shutterstock
Consumul zilnic de suc de sfeclă roşie este benefic pentru sănătatea persoanelor cu hipertensiune arterialăFoto: Shutterstock

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Queen Mary din Londra, consumul zilnic de suc de sfeclă roşie este benefic pentru sănătatea persoanelor cu hipertensiune arterială, deoarece menţine nivelul tensiunii în limite normale.

Cercetătorii au constatat că tratamentul constând în consumul unei căni de suc de sfeclă roşie (250 ml) pe zi înregistrează o scădere considerabilă a tensiunii arteriale cu circa 10 mm Hg (13,5 g/cm2). Specialiştii britanici apreciază că azotul prezent în compoziţia rădăcinilor de sfeclă se transformă în acid azotic, o substanţă care dilată vasele de sânge şi stimulează fluxul sanguin.

 În opinia specialiştilor britanici, consumul sucului de sfeclă roşie sau a legumei este o metodă simplă de a trata hipertensiunea arterială. Netratată, această afecţiune creşte riscul de atac de cord şi cerebral.    

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net