Sucul de struguri calmează febra

Ultima actualizare:

    Primele simptome ale afecţiunilor sezonului rece este febra
Primele simptome ale afecţiunilor sezonului rece este febra

Unul dintre primele simptome ale afecţiunilor sezonului rece este febra. Specialistul Click!, dr. Cristina Bălănescu, ne spune care sunt cele mai la îndemână remedii naturale.

Febra reprezintă creşterea temperaturii corpului la peste 38 grade Celsius şi poate fi însoţită sau nu de frisoane, transpiraţii, dureri musculare, creşterea cantităţii de urină. Iată câteva remedii naturale:

Propolis. Îl puteţi folosi sub formă de tinctură, câte 10 picături de 3 ori pe zi sau câte 5 picături din oră în oră, pe parcursul întregii zile. Dacă preferaţi acest produs sub formă granulată, luaţi o granulă, de 4-5 ori pe zi. Se înghite ca atare, cu puţină apă sau cu ceai.

Tinctura de plop negru se poate cumpăra de la plafar, dar se poate prepara şi în casă. Mugurii de plop negru, bine uscaţi, se pisează până când se transformă în pulbere. Se amestecă 30 g din această pulbere cu 100 ml alcool de 80 de grade şi se lasă la macerat timp de 14 zile. Se folosesc câte 25 picături, de 3-4 ori pe zi, diluate în apă sau în ceai.

Cura cu suc de struguri. Se foloseşte o cantitate de 600-700 g struguri albi, care se storc în storcătorul de fructe. Sucul se consumă pe parcursul unei zile, iar cura durează cât timp persistă febra.

Salata de sfeclă roşie e garnitura perfectă pentru fripturi, însă  aceasta aduce şi numeroase beneficii sănătăţii noastre. Specialiştii au demonstrat că pigmentul roşu din sfeclă ajută organismul în lupta împotriva cancerului.

Aceştia au descoperit că sucul de sfeclă este un inhibitor puternic al mutaţiilor celulare. Mai mult, scade colesterolul, ceea ce duce la reducerea riscului de apariţie a bolilor de inimă. Sucul de sfeclă are foarte multe vitamine, îmbunătăţeşte metabolismul, combate anemia şi are efect de detoxifiere a ficatului, ajutându-l să distrugă grăsimile depozitate. În sfecla roşie se mai găseşte o combinaţie unică de sodiu şi calciu, ceea ce contribuie la dizolvarea calciului şi eliminarea excesului lui din organism.

Cătina

Aceasta se poate folosi sub formă de ulei, sirop, infuzie sau se poate prepara în casă: la 100 g miere se adaugă 30 g fructe de cătină, se lasă la macerat 3-7 zile după care se administrează copiilor câte două linguriţe pe zi, iar adulţilor două linguri pe zi. De preferat este ca acest amestec să se consume până în ora 14, deoarece este puternic energizant.

Alimentaţie naturală

Se recomandă să se consume usturoi, hrean, salată verde, ceapă, sâmburi de migdale, morcov, păstârnac, pătrunjel, ţelină. Persoanele care au predispoziţie către afecţiuni respiratorii trebuie să se ferească de alune, arahide, fructe de mare, pâinea preparată cu prea multă drojdie.

Extract de muguri de plop

Ca produse folosite sub formă de vaccinuri, zilnic din luna octombrie se consumă câte 60 de picături de extract de muguri de plop (gemoterapie), extract de măceşe (puternic antioxidant), câte 60 de picături în fiecare dimineaţă.

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net