Te-ai îngrăşat mult? Ai grijă că faci cancer

Ultima actualizare:

    Obezitatea, responsabilă de  apariţia a 11 tipuri de cancer
Obezitatea, responsabilă de apariţia a 11 tipuri de cancer

Nu e lucru de glumă când vine vorba de kilogramele în plus. Cercetătorii britanici de la College of London au analizat rezultatele a 204 studii medicale realizate în ultimii 15 ani şi au descoperit că obezitatea este principala cauză a cancerului. Mai mult decât atât, grăsimea duce la apariţia a 36 de tipuri de cancer, dintre care 11 sunt produse direct de obezitate.

Este trist, dar adevărat: supraponderalii au o viaţă mai scurtă. Şi asta pentru că grăsimea acumulată în jurul burţii, în spatele braţelor, sub bărbie şi pe pulpe duce la aparţia acestor tipuri de cancer:  esofagian, la colon, pancreatic, rectal, la uter, mielom multiplu, la sân, stomac, ovarian şi al tractului biliar.

Cei care se îngraşă cu mai mult de 10 kilograme peste greutatea normală cresc riscul apariţiei cancerului cu peste 50%. Riscul creşte în cazul afecţiunilor hormonale şi în cazul organelor implicate în procesul digestiv. La polul opus al riscului este ficatul, care suferă cel mai puţin de fluctuaţiile indicelui de masă corporală.Pentru femeile ajunse la menopauză, riscul creşte cu 11% la fiecare 5 kilograme puse pe burtică. Trebuie să vă alarmaţi atunci când circumferinţa umerilor este depăşită cu mult de corcumferinţa burţii.Conform cercetătorilor britanici, un program de slăbit coerent şi susţinut ar putea salva viaţa a peste 25.000 de vieţi omeneşti în fiecare an. „Analizele realizate de echipa de cercetători sunt esenţiale pentru a sublinia cât de periculoase sunt fluctuaţiile în greutate pentru sănătatea oamenilor. Şi asta pentru că pe lângă cele 11 tipuri de cancer pe care le produce necondiţionat, obezitatea influenţează organismul uman ducând la apariţia diabetului de tip 2, a problemelor cardiace şi respectiv a problemelor mentale”, a declarat pentru Daily Mail coordonatorul studiului, Maria Kyrgiou.Cercetătorii recomandă de asemenea să reducem drastic porţia zilnică de zahăr, să ţinem copiii departe de alimentaţia junk food şi să nu uităm ca în fiecare zi să mâncăm cel puţin un fruct sau o legumă.

image
image
image
image
image
image
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net