Vă doare capul sau v-a ars soarele? O cataplasmă este cel mai bun remediu pentru astfel de afecţiuni. Specialistul Click!, dr. Cristina Bălănescu, ne spune din ce se prepară compresele şi cât de repede trec durerile.


Cataplasmă cu dovleac, pentru arsuri la nivelul pielii. Pulpa crudă se zdrobeşte, se aplică direct pe zona afectată. Se lasă 20 minute, se pot face până la 10 aplicaţii pe zi

Cataplasme cu cartof crud, ras, pentru dureri de cap. Se iau 3 cartofi de dimensiuni potrivite, se spală sub jet de apă şi se rad cu tot cu coajă, aplicându-se pe o bucată de pânză îngustă.

Aceasta se aşază pe zona dureroasă: frunte, creştetul capului, tâmple, ceafă. Se lasă 20 de minute după care se înlătură. Se pot face aplicaţii de 3-4 ori pe zi la interval de minimum 30 de minute.

Cataplasme cu frunze proaspete de iederă, pentru insolaţie. Se zdrobesc şi se aşază în strat subţire pe o bucată de pânză. Această cataplasmă se aplică pe zonele dureroase ale capului. Se pot face aplicaţii de 3 ori pe zi la interval de 2 ore.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: