Te chinuie măseaua de minte? Uite ce-i de făcut!

Ultima actualizare:

În cazul în care arcada nu este suficient de încăpătoare, molarii pot erupe în poziții incorecte sau rămân impactați în maxilar, afectând astfel restul dinților. Gingia înroșită sau inflamată, dureri de maxilar sau de cap prelungite, respirație cu miros neplăcut, schimbarea poziției, culorii sau sensibilității dinților, sunt doar câteva dintre simptomele molarilor impactați.

Netratate, problemele molarilor impactați pot duce la complicații precum boli gingivale, infecții severe, înghesuirea dinților, carii, chisturi. În unele cazuri, erupția măselei de minte nu prezintă simptome deranjante care să determine un consult de specialitate.

"În momentul în care are loc erupția măselei de minte, este recomandată o vizită la cabinetul stomatologic. O radiografie dentară arată exact poziția molarilor, dacă este necesară o extracție, sau dacă măselele deja erupte ridică probleme. Putem vorbi și de operație chirurgicală, în cazul în care măseaua se află sub gingie sau în maxilar. Decizia unei extracții se ia în funcție de gravitatea situației, însă de preferat ar fi să se urmărească evoluția în timp a unei măsele de minte și să se remedieze eventualele probleme pe parcurs", spune dr. Raluca Pascu, medic primar stomatolog, specialist ortodonție și ODF, Clinica Stomatologică Multident.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net