Te doare capul? Atenţie, poţi avea inima bolnavă

Ultima actualizare:

    Luaţi în serios semnele pe care le transmite  organismul. Orice  afecţiune se tratează mai  uşor în stare incipientă
Luaţi în serios semnele pe care le transmite organismul. Orice afecţiune se tratează mai uşor în stare incipientă

Există simptome evidente, de care sigur ştii deja, care te duc cu gandul la eventuale probleme cu inima. Mare atenţie, însă! Afecţiunile cardiovasculare pot da şi semne timpurii, însă la prima vedere nesemnificative. Iată care sunt acestea!

Durerea de dinţi

Nevralgia dentară şi durerea în zona maxilarului pot fi deranjante, dar şi îngrijorătoare, caci pot fi dovada unei probleme coronariene şi pot însemna un atac de cord iminent. Durerea poate să se deplaseze de la maxilar până la ureche, sursa ei fiind greu de determinat.

Explicaţia este una logică. Ţesutul avariat al inimii trimite semnale de la nerv la nerv, putându-se extinde şi la maxilar, umeri sau chiar braţe, mai ales în partea stângă.

Ameţeală, dificultate de a respira

Un studiu recent despre circulaţia sângelui a arătat că mai mult de 40% dintre femeile care au suferit un infarct au avut probleme de respiraţie cu câteva zile înainte.

Chiar dacă pacientul poate să respire, el simte că ameţeşte, are dureri de cap, îi vine să leşine ca şi cum s-ar afla la mare altitudine. Dacă ai probleme de acest gen atunci când urci pe scări, dai cu aspiratorul, uzi florile din grădina sau alte activităţi casnice, e bine să faci câteva investigaţii.

Probleme sexuale

Problemele de erecţie pot avea mai multe cauze, printre acestea, însă, se numără şi afecţiuni ale vaselor de sânge. Un studiu european realizat pe bărbaţi trataţi pentru boli cardiovasculare arată că unul din trei suferea şi de probleme erectile cu câteva luni sau ani înainte să fie diagnosticată problema la inimă.

Durere de gât

Dacă te simţi ca şi când ţi-ai întins un muşchi într-o parte a gâtului, este indicat să mergi a medic. Este adevărat că cel mai probabil nu ai dormit bine sau ai febră musculară, însă pe lista posibilelor cauze este şi o posibilă afecţiune cardiacă.

Studiile au arătat că după un atac de cord, unii pacienţi îşi aduc aminte că observaseră înainte o durere în zona gâtului. De obicei, acest simptom este interpretat ca fiind altceva şi nu este luat în serios.

Femeile sunt predispuse la a simţi aşa ceva sau chiar furnicături la nivelul umerilor. Acest lucru se întâmplă pentru că nervii avariaţi din inimă trimit semnale dureroase în susul şi în josul coloanei vertebrale, ai cărei nervi se extind către gât şi umeri şi disconfortul radiază.

Indigestie, greaţă şi durere de stomac

Deşi majoritatea persoanelor cred că problemele de inimă cauzează dureri în piept, acestea se pot resimţi şi în zona abdomenului, mai ales în cazul femeilor, dar şi ca o senzaţie de înecare. Poţi avea impresia că suferi de o indigestie neplăcută, dar de fapt să te pască o problemă medicală mult mai gravă.

Cele mai indicate alimente pentru inimă

Roşiile conţin licopen, antioxidant care protejează de bolile de inimă şi de cancerul la sân. Pentru un efect maxim, ar trebui consumate în stare naturală.

Miezul de nucă este un fruct sănătos care conţine minerale, vitamine şi grăsimi vegetale, bune împotriva colesterolului. Consumat după fiecare masă, împiedică îngroşarea arterelor.

Vinul roşu conţine resveratrolul, o substanţă care are rol în stoparea modificărilor la nivelul genelor responsabile de buna funcţionare a inimii.

Orezul brun conţine vitamina B, fibre, magneziu şi potasiu, care întăresc inima şi o feresc de afecţiuni.

image
image
image
image
image
image
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net