Durerile în gât creează întotdeauna disconfort. Ele ne dau bătăi de cap mai ales acum, în sezonul rece. Atunci când simţiţi în gât un ghem de spini, apelaţi mai întâi la remediile din cămară, pentru că de cele mai multe ori vă ajută să scăpaţi de starea de rău!


Ceai din lămâie: Mierea este capabilă să amelioreze durerile de gât datorită proprietăţilor antimicrobiene, eliminând, astfel, bacteriile care duc la apariţia infecţiilor. Uitaţi cum puteţi face un preparat chiar în bucătăria voastră: tăiaţi patru lămâi în felii mici, aşezaţi-le într-un borcan şi turnaţi miere peste ele până când le acoperiţi. Băgaţi recipientul la frigider pentru 24 de ore. Din sucul rezultat preparaţi ceai, punând câte două linguriţe la o cană de apă fierbinte. Puteţi mânca şi bucăţile de lămâie.
Tratament cu propolis: Propolisul acţionează ca un antibiotic: distruge microbii şi calmează durerea. Faceţi gargară de două ori pe zi cu 30-40 de picături de tinctură de propolis, dizolvate în puţină apă, apoi înghiţiţi lichidul. În cazul capsulelor, sunt suficiente câte 2 de 3 ori pe zi (adulţi) şi câte una de 3 ori pe zi (copii). Siropul cu propolis se administrează câte 5 ml de 6 ori pe zi (adulţi) şi câte 5 ml de 3-4 ori pe zi la copii.
Gargară cu sare: Dizolvaţi o jumătate de lingură de sare într-un pahar cu apă călduţă şi faceţi gargară de cel puţin patru ori pe zi. Această soluţie va neutraliza acizii din gură. Veţi simţi o arsură uşoară, însă această gargară va elimina bacteriile şi va vindeca iritaţiile.
Seminţe de schinduf: Schinduful dizolvă mucusul şi ajută la calmarea durerilor şi a inflamaţiei. Puneţi două linguri de seminţe în 500 ml de apă şi fierbeţi timp de 30 de minute. Lăsaţi apoi la răcit şi beţi de 3-4 ori pe zi.
Leacuri cu măceşe: Preparaţi o infuzie din două linguriţe de fructe zdrobite cu 500 ml de apă clocotită şi consumaţi-o toată ziua. Şi extractul din mlădiţe de măceş vindecă durerile, administrat câte 50 de picături, de 3 ori pe zi.
Scorţişoară cu miere: Fierbeţi un beţişor de scorţişoară cu puţin piper în 200 ml de apă timp de câteva minute. Adăugaţi o lingură de miere şi consumaţi fierbinte, o dată pe zi, timp de o săptămână. Câteva picături de ulei de scorţişoară amestecate cu o lingură de miere calmează durerile.

Loading...