Dacă nu ai vreo afecţiune mai complicată, ci te doare stomacul când şi când, mai ales în urma unor mese copioase sau din cauza faptului că nu mănânci la timp, atunci îţi poţi alina durerea cu ajutorul plantelor. Până să dai fuga la farmacie, încearcă următoarele ceaiuri.


Ghimbirul. Ghimbirul e o rădăcină aromată, cu proprietăţi antioxidante şi antiinflamatoare, care contribuie la îmbunătăţirea digestiei şi, implicit, la îndepărtarea durerilor de stomac. Pregăteşte un ceai dintr-o bucată medie de ghimbir proaspăt, feliat, 300 ml de apă şi, opţional, miere. Fierbe apa, adaugă în vas feliile de ghimbir, mai lasă pe foc încă 3 minute, după care stinge focul şi mai lasă la infuzat încă 5 minute. La final, toarnă în cană şi adaugă miere, după gust. Consumă câte o cană de ceai de ghimbir de 2-3 ori pe zi sau la nevoie.

Feniculul. Seminţele de fenicul sunt alegerea optimă în tratarea durerii de stomac declanşată de o indigestie. Acestea au proprietăţi carminative, diuretice, analgezice şi antimicrobiene şi acţionează la scurt timp după administrare. Ceaiul din seminţe de fenicul se prepară astfel: adaugă o linguriţă de seminţe într-un vas cu 300 ml de apă fierbinte, lasă să fiarbă 8-10 minute, ia vasul de pe foc şi, după ce s-a răcit, strecoară şi consumă lichidul cu înghiţituri mici. Ca alternativă la fel de eficientă, poţi mesteca o linguriţă de seminţe de fenicul, după masă.

Muşeţelul. Muşeţelul este şi el un remediu natural eficace, graţie proprietăţilor antiinflamatoare, antioxidante şi sedative şi capacităţii de a relaxa muşchii tractului digestiv. Pentru efecte optime, este recomandat să foloseşti planta uscată, nu pliculeţe. Pregăteşte ceaiul de muşeţel astfel: adaugă o linguriţă de muşeţel într-un vas cu 300 ml de apă, las-o să dea în clocot, stinge focul, acoperă şi aşteaptă 15 minute. Poţi adăuga la final lămâie şi/sau miere, după gust. Bea ceaiul de muşeţel cu înghiţituri mici, câte o cană de 2-3 ori pe zi sau la nevoie, conform www.farmaciata.ro.

Menta. Ceaiul de mentă este un remediu excelent pentru indigestie şi crampe stomacale. Îl obţii din câteva frunze uscate, peste care pui apă fierbinte. 

Sunătoarea. Ceaiul de sunătoare are efect cicatrizant. Poţi să prepari un ceai din două linguriţe de plantă la o cană cu apă clocotită. Laşi să infuzeze 10-15 minute, după care îl bei. Remediul se administrează de două ori pe zi, înainte cu un sfert de oră de masă, până când scapi de simptomele neplăcute. Ca efectul să fie mai puternic, poţi combina sunătoarea cu roiniţă.

 
 
Loading...