Kinetoterapia este extrem de importantă în menținerea sănătății tale. Se definește ca fiind terapia prin mișcare, la care se apelează de obicei doar în scop curativ, nu și preventiv, din păcate.


Mișcarea efectuată constant poate să facă diferenta dintre boală și sănătate. Astfel că pentru a te putea bucura de beneficiile kinetoterapiei trebuie să știi care sunt cele 3 proprietăți ale sistemului locomotor. Și anume: activitatea motrică, capacitatea de a te mișca pasiv și starea de repaus.

Practic putem spune că, kinetoterapia folosește tehnici kinetice (ce implică mișcarea) și akinetice (imobilizarea și posturile corporale) pentru a trata și preveni evoluția anumitor afecțiuni.

Tehnicile anakinetice

Aceste tehnici cuprind imobilizarea care este caracterizată prin menținerea corpului într-o anumită poziție, atât în stare simplă cât și cu ajutorul unui aparat atunci când este cazul.

Imobilizarea utilizată în kinetoterapie poate fi de punere în repaus, de corectare a unei poziții vicioase și de contenție(menținerea într-o poziție mai ales dacă avem un organ herniat sau un segment luxat).

 

Citește mai multe despre tehnicile kinetoterapeutice pe www.clicksanatate.ro

 

Semne că suferi de gonartroză

Uite cât de periculoasă este poliartrita reumatoidă

 

 
 
Loading...