Ai pierdut un dinte şi vrei să-ţi faci implant? În afară de costuri şi de o oarecare suferinţă timp de circa o oră, cât durează procedura, implantul prezintă o mulţime de avantaje. Te ţine pe viaţă, fără risc să se mişte, să se spargă, să se degradeze sau să te doară. Asta dacă eşti un bun „candidat".


Implantul este o rădăcină artificială care se inserează în osul arcadei pentru a susţine un dinte artificial sau o punte. Partea bună este că nu se susţine pe dinţii alăturaţi, ci este un element stabil, permanent, şi arată la fel ca un dinte natural.

Trebuie să discuţi cu medicul tău pentru a vedea dacă eşti un bun candidat. Poţi să-ţi faci implant dacă nu suferi de boli cronice, nu ai bruxism (scrâşnit din dinţi), nu suferi de diabet, ai o stare de sănătate generală optimă, substanţă osoasă şi gingii sănătoase. Dacă fumezi, implantul poate să nu aibă şanse de reuşită.

„În general, implanturile sunt pe viaţă, însă trebuie întreţinute cu o igienă bună. Ceea ce se poate întâmpla, în timp, este ca osul să se retragă în jurul implantului până la respingerea totală din cavitatea bucală, iar asta în situaţia în care pacientul fumează sau suferă de diabet. Durerea poate apărea doar în situaţia în care implantul nu a fost pus corect", explică dr. Tudor Văideanu, medic chirurg şi implantolog în cadrul City Dent.

Procesul de integrare în cazul unui implant poate dura între 3 şi 6 luni, în funcţie de tipul de implant. Fiecare pacient are o putere de vindecare diferită. După această perioadă, durata de fixare a coroanei pe implant este de aproximativ 3 săptămâni.

 
 
Loading...