Datorită conținutului sporit de substanțe nutritive, în timpul virozelor, măceșul ne poate asigura o imunitate excelentă. O cană cu acest ceai reprezintă un aport de vitamine ( A, C și E), de magneziu, acizi organici, flavonoide și caretenoide.


Aceste ingrediente joacă un rol considerabil în stimularea, cât și în consolidarea sistemului imunitar. În același timp, specialiștii recomandă ceaiul de măceșe pentru că acesta ajută organismul în timpul virozelor, contribuie la normalizare tensiunii arteriale, reduce riscul bolilor cardiovasculare și ține sub control afecțiunile osoase și renale. 

Cum se prepară corect acest ceai

Într-o cană de 250 ml apă clocotită adăugăm o lingură de măceșe tocate. Spre deosebire de alte ceaiuri, ceaiul de măceșe  se lasă la infuzat timp de 15 minute. Apoi se strecoară și se bea, de preferință neîndulcit . S-a constatat că infuzia de măceșe este un  foarte bun calmant pentru durerile de gât, ca și pentru tusea generată de viroză  și de răceală.  Specialiștii recomandă administrarea ceaiului de măceșe  și  în hipertensiune arterială,  în ateroscleroză  și la menținerea elasticității  vaselor capilare. 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: