Tescovina, căreia în popor i se mai spune și boască sau boștină și care reprezintă acele resturi de pulpă, sâmburi și coji de struguri rămase după prepararea vinului. De 7 ori mai bogată în antioxidanți decât vinul, tescovina este de fapt preparatul medicinal principal din struguri, și nu mustul sau vinul.


Tinctura de tescovină, leac si antidot cancer

Conform oamenilor de știință, cea mai mare mare cantitate resveratrol se află în coajă și samburii strugurilor roșii sau negri, adică în tescovina.

Cei mai indicaţi sunt strugurii roşii sau negri, recoltaţi din hibrizii producători, având în vedere că aceştia sunt mai rezistenţi la boli şi la dău­nători şi nu sunt necesare, în timpul vegetaţiei, trata­mente fitosanitare pentru combaterea acestora, că la soiurile nobile, deoarece aceste fungicide şi pesticide au remanenţă (rămân) în coajă strugurilor.

La circa o săptămâna de la zdrobirea boabelor de struguri, mustul se separă de tescovina. Se obține o treime de tescovina și restul must. Pentru a o usca, tescovina se întinde într-un strat subțire într-o camera bine aerisită. Pentru deshidratarea completă ai nevoie de două -trei săptămâni. În tot acest timp, tescovina se întoarce pe toate părțile. Este gata când rămășițele arată că niște fructe confiate. La final, se trece printr-o sită mare pentru a înlătura smaburii. Pulberea astfel obținută se păstrează în săculeți de pânză. 

Pentru a prepară tinctura, tescovina se pune într-o borcan și pestea ea se toarnă alcoolul. Se închide ermetic cu filet și se lasă 10 zile la macerat. Borcanul se agită de 3-4 ori pe zi. După acest timp, se strecoară și se mai lasă la limezit 6 zile în frigider. După decantare, se mai strecoară încă o dată și se păstrează în sticluțe mici. 

Află pe clickpentrufemei.ro cum se prepară tinctura de tescovină!

Dinți mai albi în doar 30 de zile, doar cu ingrediente naturale

Cel mai puternic remediu împotriva oboselii și a colesterolului rău

Loading...