Dacă vrei un tratament naturist puternic care să te ajute să lupţi cu răceala şi gripa, apelează la tincturi. Sunt extracte din plante medicinale obţinute din combinarea cu alcool şi conţin tot ce e mai bun din plantă, în variantă concentrată. Doar câteva picături, administrate de trei ori pe zi, te pot pune pe picioare.


Tinctura de propolis. Este unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale, are efect antiinflamator, antiviral, fiind utilă în cazul infecţiilor respiratorii. Se spune că e “expertă” în problemele gâtului pentru că tratează tusea şi durerile. În acelaşi timp, creşte imunitatea. Se ia cu o linguriţă de miere, sau adăugată în sucuri, limonade. 

Tinctura de echinacea. Dacă vezi că răcelile se prind uşor de tine, apelează la o cură cu echinacea. Această plantă medicinală are proprietăţi antifungice, de întărire a imunităţii, tratează virozele respiratorii, gripa şi oboseala.

Tinctura de usturoi. Ca şi usturoiul în stare proaspătă, tinctura face minuni în caz de răceală şi gripă. Are efect antibiotic natural şi antiseptic. Se iau circa 20 de picături de două ori pe zi, în miere.

Tinctura de soc. Este foarte bună în caz de febră, deoarece are efect sudorific, antiinflamator şi antiseptic. O poţi adăuga în ceaiul de soc, pentru un efect mai intens.

Tinctura de gălbenele. Este şi ea folosită cu succes în cazul durerilor în gât datorită proprietăţilor sale cicatrizante şi regeneratoare, care reduc inflamaţia. În acelaşi timp, creşte imunitatea.

Uleiurile esenţiale au efect antiviral

Uleiurile esenţiale din plante se obţin prin distilare cu vapori de apă. Metoda este naturală, astfel încât să nu se distrugă substanţele active. Ca şi tincturile, şi uleiurile sunt concentrate, puternice, bine asimilate de organism şi îşi fac efectul chiar mai rapid decât medicamentele de sinteză. În caz de răceală, folosiţi la inhalaţii cu aburi uleiuri de cimbru, eucalipt, mentă, cuişoare sau pin. Au efect antibiotic, antiviral, expectorant, calmant şi antiinflamator. Tratează faringita, amigdalita, bronşita, durerea în gât, durerea de cap, tusea, răceala şi gripa în general. Intern se administrează 3-5 picături de trei ori pe zi, în miere.

 
 
Loading...