Cea mai mare glandă a sistemului en­docrin uman, tiroida, are rol în dezvoltarea şi funcţionarea armonioasă a organismului. Având în vedere multitudinea de funcţii pe care le îndeplineşte, este crucial să o menţinem sănătoasă. Iată câteva plante care ne ajută să prevenim dezechilibrele hormonale din organism.


  • Seminţele de in. O linguriţă de seminţe de in consumată zilnic ajută la menţinerea sănătăţii glandei tiroide şi reprezintă una dintre cele mai accesibile soluţii. Acestea mai ajută digestia, fiind bo­gate în fibre, prevenind constipaţia şi riscul dezvoltării cancerului de colon.
  • Ghimbirul. asigură mineralele de care are nevoie glanda tiroidă pentru a funcţiona corespunzator: potasiu, magneziu şi zinc. Fie că este pus în mâncare sau este consumat sub formă de ceai, acesta este benefic şi pentru digestie sau pentru tratarea durerilor de articulaţii.
  • Urzicile. Ceaiul de urzici e una dintre cele mai bune metode de tratare a hipertiroidismului şi a hipotiroidismului. El asigură necesarul de iod pentru buna funcţionare a glandei tiroide.
  • Lemnul dulce. Dacă ai o tiroidă hipoactivă, alege lem­nul dulce, deoarece te aju­tă să scapi de oboseală, unul dintre simptomele hipoti­roidismului. De asemenea, lem­nul dulce reduce riscul dez­voltării cancerului de tiroidă.
  • Primula. Uleiul de primula (Evening Primrose Oil) este cel mai des folosit pentru tratarea sindromului premenstrual şi a simptomelor menopauzei. Însă această plantă este folosită şi pentru tratarea hipotiroidismului şi a simptomelor asociate acestuia, inclusiv căderea părului şi menstruaţia abundentă, potrivit blogmagzone.ro.
  • Algele marine. Datorită conţinutului mare de iod, algele marine sunt ideale pentru persoanele care suferă de hipotiroidism. Consumul de alge marine asigură necesarul de iod pentru buna funcţionare a tiroidei.
  • Echinacea. Este recomandată pentru tratarea hipertiroidismului. Rădăcina plantei are un efect benefic asupra glandei. Este indicat să o fierbi în apă până rezultă o băutură numai bună pentru tratarea tiroidei.
 
 
Loading...