Tomografia cu emisie de pozitroni, o investigație sigură, nedureroasă și extrem de utilă

Ultima actualizare:

PET-CT sau tomografia cu emisie de pozitroni este o investigație mixtă ultraperformantă de medicină nucleară și imagistică medicală, folosită în special în oncologie, dar și în alte domenii, pentru a oferi rapid și precis informații complete despre funcția metabolică a țesuturilor și organelor, în context anatomic și structural.

Celulele tumorale sunt foarte active metabolic, se divid rapid și consumă o cantitate mare de glucoză. Astfel, PET-CT folosește o substanță radiofarmaceutică analogă glucozei pentru a detecta cu acuratețe și precizie localizarea în organism a țesuturilor și a celulelor foarte active metabolic, precum și pentru a confirma fixarea radiotrasorului la nivelul unor formațiuni suspecte, identificate prin alte metode. Practic, se administrează intravenos o substanță ce va fi captată de celulele tumorale, care vor apărea ca pete strălucitoare pe imaginile PET-CT.

Examinarea PET-CT este deosebit de utilă pentru diagnosticarea unor afecțiuni precum cancerul, pentru alcătuirea unui plan de tratament în radioterapie, precum și pentru monitorizarea evoluției pacientului în urma tratamentului oncologic. Informațiile obținute prin PET-CT permit medicilor localizarea exactă a tumorilor și a metastazelor.

Centrul Oncologic SANADOR, cel mai mare centru din sistemul medical privat românesc specializat în diagnosticarea și tratarea cancerului, din punctul de vedere al complexității serviciilor oferite, dispune de echipamentul de ultimă generație Siemens Biograph Horizon-3R pentru PET-CT. Investigațiile se fac numai la recomandarea medicului, iar costurile pot fi acoperite integral de CNAS pentru pacienții asigurați.

PET-CT identifică precis și cu mare acuratețe tumori craniene, tumori pulmonare, cancerul de sân, cancerul pancreatic, cancerul colorectal, cancerul de prostată și nu numai, precum și eventualele metastaze. Medicul oncolog recomandă examinarea PET-CT în toate etapele tratamentului oncologic pentru monitorizarea pe termen lung a progreselor terapeutice sau pentru identificarea agresivității tumorii, a stadiului tumoral și a extensiei leziunilor inițiale.

Examinarea PET-CT expune pacientul la riscuri minime, deoarece substanțele radioactive administrate intravenos au un timp de înjumătățire de aproximativ 120 de minute, ceea ce înseamnă că radioactivitatea scade rapid și pacientul nu trebuie să stea izolat după PET-CT, nefiind un pericol nici pentru el însuși, nici pentru alții. Investigația PET-CT este sigură și nedureroasă și nu împiedică pacientul să își continue activitățile zilnice în mod obișnuit.

Apelează cu încredere la serviciile medicale oferite de SANADOR! Venim în sprijinul bolnavilor oncologici, din dorința de a contribui la îmbunătățirea calității vieții acestora. La Centrul Oncologic SANADOR, găsești tehnologii ultraperformante de ultimă generație și medici de elită, empatici și cu experiență vastă, care dau dovadă de devotament și dedicare în gestionarea cazurilor oncologice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net