Alege ovăzul pentru micul-dejun, nucile la gustare și încheie ziua cu un pahar de vin roșu, iar din când în când îndulcește-te cu un pic de ciocolată. Acestea sunt doar câteva dintre alimentele care te ajută să ții colesterolul sub control.


Top 10 alimente care scad colesterolul

1. OVĂZUL

Lupta pentru scăderea colesterolului începe de dimineață. După un consum constant de ovăz, în 6 săptămâni, LDL-ul (colesterolul rău) poate scădea cu până la 5 procente.  

2. VINUL ROȘU

Era nevoie de un nou motiv pentru care să apreciem un pahar de vin roșu? Evident, nu. Cu toate astea, se pare că fibrele din srtugurii roșii au un efect benefic asupra colesterolului. Un studiu efectuat de Universitatea Complutense din Madrid dovedește că persoanele care consumă vin în mod regulat (și în cantități moderate) au colesterolul cu 9 procente mai mic. 

3. SOMONUL ȘI PEȘTELE GRAS

Știm despre Omega 3 că este eficient în prevenirea demenței și a bolilor cardiace. Persoanele care au înlocuit grăsimile saturate cu cele din somon au avut un colesterol cu 4 procente mai mic 

4. NUCILE

Dacă vrei să îți scadă colesterolul, nucile sunt o variantă de încredere. Jurnalul American de Nutriție arată că 42 grame de nuci, 6 zile pe săptămână, timp de o lună, îl scad cu 9,3%. 

Află continuarea pe clickpentrufemei.ro!

Băutura care te scapă de răceală în 24 de ore

Ceaiuri pentru răceală. Ce trebuie să bei să te simți mai bine

 
 
Loading...