Dieta celor care suferă de diabet este foarte strictă, însă acest lucru nu înseamnă că nu se mai pot răsfăța din când în când cu fructe care au un conținut redus de zahăr. Iată care sunt acestea!

Mere

Aceste fructe zemoase și dulci previn agravarea diabetului deoarece conțin fibre solubile, vitamina C și antioxidanți. Nu trebuie neglijat nici aportul de pectină care ajută la detoxificarea organismului și echilibrează producția de insulină. Mai mult, merele previn atacul de cord,  reduc riscul de cancer și-ți protejează ochii. Este indicat să consumi un măr mediu pe zi.

Prune

Prunele au în componența lor antocianine, substanțe care controlează transformarea carbohidraților în zahăr. Setea excesivă și urinarea frecventă sunt două probleme des întâlnite printre cei care suferă de diabet, iar prunele sunt un remediu natural. O jumătate de cană cu prune reprezintă porția recomandată zilnic în timpul sezonului lor, în timp ce în rest poți lua câte o lingură de pudră de sâmburi de prune pe zi, amestecată într-o cană de apă.

Află de AICI ce fructe mai pot mânca diabeticii pe clickpentrufemei.ro.

 
 
Loading...