Nu e motiv să te sperii dacă observi că, dintr-o dată, după ce faci baie, în cadă rămân mai multe fire de păr decât de obicei. Nici dacă unghiile ţi se rup mai repede acum decât cu câteva luni în urmă. Toamna părul devine mai tern, mai subţire şi cade mai mult. Şi unghiile suferă, se îngălbenesc şi se rup. Dar le poţi revigora cu câteva ajutoare naturale. Află care sunt acestea din noul număr al revistei „Click! pentru femei”!


  • Urzica, în centrul atenţiei. Părul gras beneficiază de pe urma urzicii, care stimulează creşterea firelor noi de păr, combate îngrăşarea şi previne mătreaţa. De asemenea, tonifiază părul tern, care se rupe repede. Şi unghiile profită de aceleaşi substanţe nutritive. Prepară o infuzie din 2 linguri de plantă uscată, care să stea 15 minute în 500 ml de apă fierbinte, apoi clăteşte-ţi părul cu ea, după ce îl speli. Foloseşte aceeaşi infuzie şi pentru unghii. Timp de o săptămână, înainte de culcare, stai 10-15 minute cu degetele în acest amestec.

22-23-sanatate-01-coperta-1-cf37.jpg

Mai citeşte în revista „Click! pentru femei“: 3 motive ca să NU locuiţi împreună
  • Mască de păr cu ulei din germeni de grâu. Este un ulei foarte nutritiv, bogat în vitamina E,  care redă strălucire părului uscat şi degradat. Aplică uleiul din germeni de grâu la nivelul scalpului o dată pe săptămână şi menţine-l peste noapte. Apoi spală-te cu un şampon cât mai natural. 
  • Uleiul de ricin face părul să crească mai repede. Aplică o lingură de ulei de ricin direct pe podoaba capilară. Lasă-l să acţioneze minimum o oră, apoi spală-te cu un şampon natural. Şi unghiile vor creşte mai repede şi mai rezistente dacă le tratezi cu ulei de ricin. Amestecă 2 linguri de ulei de măsline cu 2 linguri de ulei de ricin. Fie îţi masezi mâinile cu produsul rezultat şi le acoperi apoi cu mănuşi cosmetice, fie ţii degetele, 10-15 minute, într-un bol cu acest amestec. 
  • Şampon natural antimătreaţă. Într-un şampon natural şi neutru din punct de vedere chimic, adaugă două-trei picături de ulei esenţial de eucalipt sau de arbore de ceai, recunoscute pentru efectele lor calmante şi de curăţare a scalpului predispus la mătreaţă. Masează întreaga podoabă capilară cu acest şampon, lasă-l să acţioneze maximum două minute, apoi clăteşte părul. 
 
 
Loading...