Ai nasul înfundat, îţi curge, te dor ochii şi capul? Poate fi vorba despre o sinuzită. Până ajungi la medic pentru confirmare, încearcă remediile din plante cu efect descongestionant despre care poţi afla mai multe din revista „Click! pentru femei“!


Uleiurile esenţiale desfundă nasul

Cel mai bun remediu pentru sinuzită îl constituie inhalaţiile cu uleiuri esenţiale de plante. Acestea eliberează nasul de secreţiile abundente. Fierbe 2 l de apă, iar când aceasta clocoteşte, vars-o într-un recipient cu deschidere mare (un bol, un lighean) şi adaugă 5-6 picături de ulei esenţial de pin sau de eucalipt, cimbru, lămâie. Acoperă imediat vasul şi lasă lichidul să se răcească un pic. Ia capacul din timp în timp şi încearcă să vezi dacă suporţi fierbinţeala vaporilor pe piele. Când temperatura vaporilor e suportabilă, acoperă capul cu un prosop şi apleacă-te deasupra vasului, 10 minute. Inspiră adânc, ţinând ochii închişi. Inhalaţiile se fac seara, înainte de culcare, pentru a degaja sinusurile.

Inhalaţii cu ceaiuri din plante

Combat sinuzita şi ceaiurile din muşeţel, coada-şoricelului, mentă, salvie şi lavandă. Acestea au efecte antiinflamatoare şi calmante. Fierbe 2 l de apă, lasă la infuzat, în vas acoperit, câteva linguri cu plante uscate. Când vaporii sunt suportabili, inhalează-i 5-10 minute, cu capul acoperit cu un prosop.

Masaj cu ulei de sunătoare

Când ai sinuzită, este foarte posibil să te doară capul şi să simţi o presiune la nivelul frunţii. În acest caz, îţi poţi masa zona dureroasă cu ulei de sunătoare, care se găseşte în magazinele naturiste. Rezultate bune în diminuarea disconfortului produs de sinuzită obţii şi dacă faci masaj local cu ulei de seminţe de muştar alb. Aplici câteva picături pe tâmple şi la nivelul sinusurilor frontale şi maxilare – iar  durerile se vor calma.

Fiertură de usturoi

De ajutor în alinarea simptomelor sinuzitei sunt şi inhalaţiile cu usturoi. Acesta conţine substanţa numită alicină, care are proprietăţi antibacteriene. Într-un litru de apă fierbinte adaugă un căţel de usturoi pisat şi o lingură de oţet. Pune amestecul într-un vas şi inhalează aburii până se răceşte apa. E bine să repeţi procedeul, pentru un plus de efect benefic.

Loading...