Întâmpini şi tu în fiecare an probleme la nivelul sinusurilor şi nu ştii cum le să previi sau să le tratezi? Află câteva remedii naturale din revista „Click! pentru femei“!


Prin sinuzită se înţelege inflamaţia mucoasei care acoperă interiorul sinusurilor, cauzată de o infecţie virală sau bacteriană. În caz de infecţie, mucoasa se irită şi astupă fosele nazale. Simptomele sunt: durere şi presiune la nivelul feţei, durere de cap, tuse, febră. Alte cauze ale declanşării sinuzitelor sunt viaţa într-un mediu umed sau poluat şi fumatul. Uscăciunea nasului poate  duce şi ea la sinuzită. 

  • Hreanul fluidizează mucozităţile. Hreanul este bogat în uleiuri volatile cu proprietăţi antibiotice, expectorante, bronhodilatatoare, antibacteriene. În uz intern, consumă sirop de hrean. Rade o rădăcină de hrean şi amestec-o cu 4 linguri de miere. Lasă-l la macerat 10 minute, strecoară. Ia resturile de hrean rămase şi pune-le la fiert, cu puţină apă. Presează-le în strecurătoare şi lasă lichidul la răcit. Amestecă-l apoi cu siropul crud. Consumă 3 linguriţe pe zi. 
  • Seminţele de muştar, rol antiinflamator. Seminţele de muştar conţin mirozină şi sinigrină, cu efect de fluidizare a mucusului şi de facilitare a eliminării lui. Măcinate şi folosite în cataplasme, boabele de muştar sunt un excelent remediu: descongestionează căile respiratorii şi au efect revulsiv (provoacă o iritaţie locală a pielii, pentru a face să înceteze o stare inflamatorie). Înainte de a folosi cataplasmele, aplică pe piele un strat de cremă grasă. Macină în râşniţa de cafea câteva linguri de seminţe de muştar alb, amestecă apoi cu câteva linguri de tărâţe şi cu un pic de apă caldă, până obţii o pastă care nu curge. Adaugă pasta într-un săculeţ de bumbac, pe care-l legi bine la gură. Aplică în zona frunţii şi lasă să acţioneze un sfert de oră. 
  • Spălături cu sare de mare. Nu vindecă sinuzita, însă eliberează căile nazale. Amestecă într-o cană cu apă filtrată, caldă, o linguriţă de sare de mare cu jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu. Extrage lichidul cu o seringă fără ac şi introdu în fiecare nară soluţia, ţinând capul pe spate. Repetă procedura de 3 ori pe zi.
Loading...
Citeste tot despre: