În perioada de convalescență, în care te refaci după o boală grea, ceaiurile și sucurile te ajută să-ți revii mai repede și sporesc capacitatea de apărare a organismului.

Sfecla roşie

Datorită faptului că te remineralizează, sucul de sfeclă tonifică organismul, îți crește apetitul şi te ajută să te vindeci mai repede după gripe, răceli, perioade stresante. Pentru a obține sucul,tTaie cubulețe o sfeclă roșie și trece-o printr-un storcător. Bea sucul în decurs de o jumătate de oră de la preparare. Ideal ar fi să bei câte o jumătate de pahar dimineaţa și la prânz, înainte de masă, pe o perioadă de o lună. Remediul e indicat și în boli de inimă și hepatice.

Pelinul

Infuzia și pulberea de pelin sunt recomante în convalescență, în astenie, boli de stomac sau de ficat, pentru combatarea durerilor de cap. Pulberea de pelin elimină slăbiciunea şi senzaţia de vertij apărute după o perioadă lungă de odihnă la pat. Ia o jumătate de linguriţă de pulbere înaintea meselor principale. Urmează cura 7 zile la rând. Dacă nu suporți gustul amar al acestui leac, după ce-l iei, bea ceai de muşeţel cu miere.

Află pe clicksanatate.ro ce alte remedii din natură te ajută în perioada de convalescență!

Obiceiuri care-ți îmbolnăvesc inima

7 utilizări mai puțin cunoscute ale mușețelului

Loading...