Ghimbirul este unul dintre cele mai versatile condimente, cu o aromă înţepătoare şi iute. Conţine vitaminele A, C, E şi complexul B, magneziu, fosfor, potasiu, siliciu, sodiu, zinc, calciu şi betacaroten, ceea ce îl face ideal de consumat pentru a trata infecţii respiratorii, tuse, dureri musculare, dar şi o mulţime de alte afecţiuni.


Răceală. Faptul că ceaiul de ghimbir este în topul celor mai recomandate remedii pentru răceală şi gripă se datorează conţinutului foarte mare de antioxidanţi, dar şi aromei sale puternice. Luptă cu bacteriile şi virusurile, este expectorant şi antifebril. Ceaiul de ghimbir descongestionează nasul şi sinusurile, calmează durerea în gât, scade febra şi este un foarte bun tonic.  

Probleme digestive. Ceaiul de ghimbir reduce balonarea şi flatulenţa, calmează simptomele indigestiei şi ale diareei şi reglează tranzitul intestinal. În plus, ghimbirul are un puternic efect antispatic şi protejează mucoasa gastrică. Poate fi consumat şi după mesele grele, bogate în proteine şi carbohidraţi, sau în cazul persoanelor cu o digestie lentă şi dificilă. Însă atunci când este consumat în exces, peste 3 căni de ceai zilnic, poate cauza probleme digestive, cum este indigestia.  
Imunitate. Ceaiul de ghimbir întăreşte sistemul imunitar prin concentraţia de antioxidanţi şi substanţe active. Ghimbirul este bogat în potasiu, zinc, calciu şi magneziu şi vitaminele B6, C şi D. Ghimbirul reduce semnificativ stresul şi oboseala, unii dintre cei mai mari duşmani ai unui sistem imunitar sănătos. Poţi bea ceai de ghimbir pe toată durata sezonului rece, în care adaugi 2 linguriţe de suc de lămâie.  
Antiinflamator. Ceaiul de ghimbir poate lua cu succes locul ibuprofenului, pentru dureri de slabă şi medie intensitate. Te ajută în cazul durerilor de cap, musculare, menstruale şi articulare. Taie câteva felii de ghimbir fără coajă şi pune-le într-un vas cu un litru de apă clocotită, aşteaptă 15 minute, apoi bea infuzia pe tot parcursul zilei, completând cu apă plată necesarul de hidratare. Poţi face acest tratament timp de 3-4 zile, o dată pe lună sau când durerile articulare se acutizează. Sigura regulă este să nu îl combini cu medicamente.  
Circulaţia sângelui. Ghimbirul păstrează vasele de sânge sănătoase şi te poate scăpa de problemele circulatorii, din cauza cărora ai mereu mâinile şi picioarele reci. Mai mult decât atât, unele studii au demonstrat o creştere a nivelului de eritrocite în cazul persoanelor care beau ceai de ghimbir. Eritrocitele sunt globulele roşii din sânge, care transportă oxigenul molecular între ţesuturile organelor. Ajută la oxigenarea creierului şi, implicit, la lupta cu stresul, o memorie mai bună şi o atenţie crescută, potrivit www.doc.ro. 

 
 
Loading...