Ceaiul verde, fie el rece, fie cald, este consumat cu plăcere de mulți, indiferent de vreme. Poate că știai că te ajută la eliminarea kilogramelor în plus, însă contează mult și ce tip de ceai alegi, cum îl prepari și cât bei în fiecare zi.

Vara pentru a te răcori se recomandă să îl bei cald și cu puțină lămâie, însă tu îl poți bea cum dorești. Totuși dacă vrei să slăbești nu adăuga zahăr în el.

Se prepară diferit de alte ceaiuri

Specialiștii explică faptul că apa fiartă anulează efectul catechinelor (compuși antioxidanți) din ceaiul verde, notează healthywomen.org. Uite cum trebuie să procedezi pentru a nu-și pierde din proprietăți ceaiul verde:

- după ce a fiert apa, las-o să se răcorească timp de 10 minute,

- toarnă  apoi lichidul peste frunzele de ceai verde,

- lasă la infuzat, acoperit, aproximativ 1 minut.

După aceea poți răci și consuma ceaiul.

Știai că...

...o cană de ceai Matcha are numărul de antioxidanți egal cu 10 căni de ceai verde, spun cei de la matchasource.com?

Cât poți slăbi bând această infuzie

Oamenii de știință au evidențiat faptul că acest ceai ajută la slăbit, datorită cafeinei și flavonoidelor, ultimele având rol antioxidant și produc o accelerare a metabolismului.

Practic, ceaiul verde crește oxidarea grăsimilor rele, iar activitatea insulinei se va îmbunătăți. În urma unei cercetări, s-a descoperit că aceia care au băut ceai verde timp de 3 luni au pierdut circa 1.3 kg, fără să treacă la o dietă strictă, ci mâncând ceea ce își doreau.

Nu e mult, însă este foarte important să slăbești treptat, nu brusc. Probabil că dacă ar fi cerut sfatul unui nutriționist pentru a trece la un regim adecvat ar fi slăbit mai mult.

Află pe clicksanatate.ro cum alegi cel mai bun ceai verde!

Semne care anunță o tumoare cerebrală

3 argumente contra purtării hainelor strâmte

 

 
 
Loading...