Dacă ai avut parte de un contact sexual neprotejat și vrei să apelezi la pilula de a doua zi, afli din acest articol care sunt efectele resimțite de organismul tău pe termen lung după administrarea ei.

O soluție de urgență care te poate scăpa de o sarcină nedorită în urma unui contact sexual neprotejat este pastila de a doua zi. Se administrează în maxim de 72 de ore de la contact și face parte din categoria contraceptivelor de urgență ce este indicată a se folosi doar ocazional. Cu cât este administrată mai rapid cu atât va fi ami eficientă.

Specialiștii afirmă faptul că dacă o administrezi în primele 24 de ore, eficiența sa este de 95%, cu cât trec mai multe ore cu atât mai scăzută va fi eficiența sa.

Ce conţine pastila de a doua zi?

Levonogestrel, substanța de bază a acestei pastile, este un hormon regăsit și în componența pilulelor regulate, doar că diferă doza. Acțiunea acestei metode contraceptive se bazează pe faptul că întârzie sau previne ovulația, în felul acesta nefiind posibilă o eventuală sarcină.

Cum influențează organismul uman

Orice intervenție în desfășurarea naturală și normală a organismului tău în timp va avea anumite efecte secundare. Astfel că, din cauza dozei hormonului pe care îl conține această pilulă te poți confrunta ulterior cu dereglarea ciclului menstrual sau cu sângerări neregulate ce pot persista chiar și până la 3 săptămâni.

Printre efectele sale adverse se mai enumeră și senzația de greață sau amețeală, dureri de cap sau de abdomen sau amețeală ce pot să dispară după câteva zile.

Află pe clicksanatate.ro ce alte efecte nedorite ale pilula de a doua zi!

Exercițiul care îți va proteja sănătatea la bătrânețe

Acest aliment te ajută să slăbești și să-ți îmbunătățești memoria

 

 
 
Loading...