Nelipsit din parcuri şi grădini, arborele de tuia este o plantă decorativă, dar şi bună de leac. Din ea se prepară remedii care pot ajuta, printre altele, la calmarea durerilor reumatismale și la tratarea amigdalitei.

Numit de indieni „arborele vieții“, tuia este un veritabil leac pentru numeroase probleme de sănătate. Frunzele și mugurii conțin uleiuri volatile cu proprietăţi terapeutice. Planta este considerată toxică, din cauza tuionei, o substanţă care îi dă mirosul. Tuia poate fi folosită în scop terapeutic atât intern cât şi extern. Tratamentul intern cu tuia se face doar la recomandarea medicului.

Mugurii de tuia, contra pietrelor la rinichi

Mugurii de tuia conțin uleiuri volatile cu proprietăţi terapeutice extraordinare. Infuzia din muguri ajută la eliminarea pietrelor la rinichi. Se pun 20 g de muguri într-un litru de apă clocotită. Se lasă la infuzat 10 minute. Pentru a obține efectul dorit, se beau 3 căni pe zi.   

Calmează durerile de artrită

Tinctura de tuia este recomandată pentru calmarea durerilor produse de artrită. Se prepară din 100 g frunze, care se macerează 10 zile în 500 ml de alcool de 60°. Se agită periodic. Se filtrează, iar tinctura rezultată se toarnă în sticluţe. Extractul alcoolic de tuia are o toxicitate mare, de aceea se administrează extern. Se aplică prin comprese pe zonele dureroase.

Leac contra negilor

Negii ar putea fi eliminați dacă aplici peste zona afectată, atât dimineața, cât și seara, macerat de tuia. Se prepară din 100 g frunze la 500 ml alcool. Se lasă 10 zile la macerat. De asemenea, poți pune un tampon îmbibat cu macerat de tuia pe suprafața negilor, acoperind cu un plasture. Menții pansamentul pe parcursul zilei. Reaplici zilnic, săptămâni la rând.

Află pe Clicksanatate.ro cum să alungi simptomele amigdalitei și rinitei cu leacuri din tuia!

Cu ce ingrediente naturale te poți demachia

Ce se întâmplă dacă iei zilnic turmenic?

 
 
Loading...