Uite ce alimente e bine să eviţi în post!

Ultima actualizare:

Ai scos carnea, lactatele şi ouăle din alimentaţia ta din dorinţa de a curăţa atât trupul, cât şi sufletul, în cel mai mare post din an? Trebuie să ai grijă ce alimente alegi, pentru că unele îţi pot afecta sănătatea. Iată ce nu trebuie să consumi în această perioadă de post!

Caşcaval de post. Despre caşcavalul de post este important să ştiţi că produce dezechilibre în organism, din cauza numărului mare de aditivi alimentari şi al conţinutului ridicat de sare, conform www.alegesanatos.ro.Conserve.Conservele (de legume, de fasole bătută etc) conţin numeroase substanţe nocive, precum  conservanţi, potenţiatori de aromă, coloranţi etc. şi cantităţi mari de sare şi zahăr. Îţi distrug sănătatea dacă le consumi des în timpul postului.Mezeluri de post. Mezelurile, cum sunt salamul, cârnaţii sau crenwurştii, conţin nitraţi şi sunt asociate cu apariţia cancerului. Pentru un gust cât mai bun, sunt adăugate în compoziţia lor o cantitate mare de aditivi alimentari, care ne pun sănătatea în pericol.Produse de patiserie. După cum bine ştiţi, produsele de patiserie conţin îndulcitori şi coloranţi. Acestea afectează digestia, putând provoca boli de stomac. Mai ales în această perioadă de post, când organismul este privat de alimente de origine animală. Mâncare semipreparată. Nici crochetele sau buletele de legume semipreparate nu sunt sănătoase. Prin conţinutul de substanţe nocive ne afectează funcţiile cognitive. Mai mult decât atât, se poate ajunge la gastrită, ulcer şi boli metabolice.

Ce să mănânci în timpul postului

Iată mai jos o listă cu câteva alimente ce au conţinut proteic crescut şi care sunt recomandate de nutriţionişti:

Quinoa - pe lângă conţinutul de proteine calitative, este şi o sursă importantă de calciu, pe care îl luam în mod majoritar din produse lactate.

Ciupercile - au un conţinut redus de calorii şi sunt pline de nutrienţi care ne ajută să avem o sănătate optimă.

Fasolea - conţine carbohidraţi care nu cresc foarte rapid nivelul zahărului din sânge, iar conţinutul de proteine este suplimentat de vitamina B şi fier.Seminţele - sunt o altă sursă de proteine şi fibre care pot fi folosite în diverse preparate şi în diferite momente ale zilei, contribuind la o digestie bună. Seminţele de susan sunt o sursă valoroasă de calciu. Fasolea verde şi spanacul - sunt două alimente ce conţin multe proteine.Năutul - este similar cu fasolea din punct de vedere al cantităţii de proteine, dar are mai puţine calorii.Hummusul – are un gust extraordinar, mai ales dacă îl combinăm cu o salată asortată sau chiar cu o felie de pâine integrală cu seminţe.

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net