Uite cum arată noul dispozitiv care va salva viaţa bebeluşilor la maternitatea Botoşani

Ultima actualizare:
Multumesc din inima mea mica
Multumesc din inima mea mica

Un dispozitiv medical extrem de important în salvarea vieţii bebeluşilor cu probleme de sănătate a intrat în dotarea maternităţii din Botoşani. De acum, copiilor prematuri li se pot efectua mai uşor manevre medicale, pe o masă radiantă. Este una dintre cele mai performante echipemente de acest fel şi a fost donată de fundaţia Salvaţi Copiii.

În anul 2018, în maternitatea din cadrul Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoșani s-au născut 2.586 de copii, dintre care 268 au fost prematuri. Asta înseamnă că unul din 10 nou-născuți a avut nevoie de îngrijiri speciale.

În anul 2019, aici s-au născut 1.759 de copii, dintre care 165 au fost prematuri.

Uite cum arată masa radiantă de la maternitatea din Botoşani

Salvați Copiii a dat Secției de neonatologie a maternităţii din  Botoșani  o masă radiantă, un echipament medical pentru controlul temperaturii,  în valoare de 12.200 de Euro.

Copiii născuţi prematur sunt puşi în incubator
Copiii născuţi prematur sunt puşi în incubator

Maternitatea deservește întreg județul Botoșani, unde mortalitatea infantilă rămâne critică, cu o rată de 12,9 la mia de născuți vii, față de 6,5 media pe țară, potrivit celor mai recente date INS pentru anul 2018.

Medicii spun că noua aparatură le uşurează lupta pentru vieţile bebeluşilor. ”Fie că au avut nevoie de suport respirator deoarece plămânii lor firavi nu erau pregătiți sau pur și simplu au avut nevoie de căldura unui incubator, pentru că încă mai aveau nevoie de caldura din burtica mamei, ei sunt prematurii noștri și sunt cei mai de preț copii, pentru care merită să luptăm și să investim în aparatură, pentru că investim în viața unor luptători.”, a declarat Dr. Carmen Zaboloteanu, șef secție neonatologie Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani.  


    Multumesc din inima mea micafoto: Salvati Copiii
Multumesc din inima mea micafoto: Salvati Copiii

 „Investiția în maternități este o investiție directă în supraviețuirea nou-născuților, de aceea Salvați Copiii a decis să accelereze programul de dotare și să identifice soluții pe termen lung, pentru ca fiecare nou-născut să aibă șansă la viață. Supravieţuirea copiilor care se nasc înainte de termen şi reducerea mortalităţii infantile rămân printre prioritățile Salvaţi Copiii. Ne bucurăm să aflăm că fiecare echipament donat de noi ajută la salvarea a mii de bebeluşi care primesc astfel o şansă în plus la viaţă. Ei nu pot vorbi pentru ei înșiși, dar au o forță extraordinară de a lupta. Doar împreună putem să îi ajutăm pentru a putea câștiga toate bătăliile pentru viață și să echipăm cât mai multe maternităţi din ţară”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

Masa radiantă
Masa radiantă

Cum poţi dă devii îngerul copiilor

Salvați Copiii România a identificat, de-a lungul celor opt ani de campanie pentru reducerea mortalității infantile, mecanisme de finanțare care să acopere componenta de intervenție, pentru că salvarea vieților copiilor născuți prematur este o urgență.

Pentru că viața unor copii care se luptă să trăiască depinde de investiția pe care o facem în maternități, Salvați Copiii România lansează un apel către companiile din Romania de a direcţiona 20% din impozitul pe profit către o cauză vitală: dotarea cu echipamente a maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi din România. Această cheltuială este deductibilă, costurile pentru companii fiind zero. Suma direcționată nu poate fi mai mare de cinci la mie din cifra de afaceri și nu poate depăși 20% din impozitul pe profitul datorat statului, iar plățile trebuie făcute până la 31 decembrie 2019.

De ce este necesară masa radiantă

Cei mai mulţi dintre nou-născuţii foarte mici (<1000 grame) pot fi menţinuţi încălziţi mai uşor pe o masă radiantă decât într-un incubator, deoarece temperatura aerului din incubator scade rapid când uşa este deschisă. Dacă un copil foarte mic are probleme în menţinerea temperaturii normale a corpului pe o masă radiantă,conform unei postări pe site-ul Spitalului de Urgenţă Marie Curie.

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net