Uite cum îţi cureţi rinichii natural!

Ultima actualizare:

Rinichii sunt ca nişte filtre pentru toxinele din organism. Când aceştia nu sunt sănătoşi, întreg organismul nostru are de suferit. Este extrem de important să ne păstrăm rinichii într-o stare bună de funcţionare.

Rolul rinichilor este de a filtra substanţele toxice, de a epura sângele, de a elimina deşeurile metabolice din organism şi de a regla tensiunea arterială. Ca să-i poţi păstra în stare bună de funcţionare, trebuie, în primul rând, să ai o alimentaţie sănătaosă. Este foarte important să eviţi alimentele procesate, bogate în zahăr şi aditivi. Iată cele mai bune alimente care-ţi ajută rinichii să-şi îndeplinească funcţiile! 

Uleiul de măsline. Acest ulei este perfect pentru cei care caută să îşi cureţe rinichii. Plin de antioxidanţi şi de minerale, acest ingredient de bază poate fi foarte uşor integrat în aproape orice preparat.

  • Apa. Apa este cea mai importantă. Păstrând corpul suficient de hidratat, diluezi urina şi îţi ajuţi rinichii să elimine toxinele. Nici un alt lichid nu este la fel de eficient ca apa în a purifica rinichii şi a-i menţine într-o stare bună de sănătate.
  • Pepenele roşu. Conţine foarte multă apă, precum şi vitamine şi minerale. De aceea este recomandat să consumăm pepene în mod regulat, cu atât mai mult cu cât este delicios şi răcoritor.
  • Sucul de lămâie. În cazul în care suferi de pietre la rinichi, sucul de lămâie îţi face bine. Are o mare cantitate de acid, care permite distrugerea pietrelor de la rinichi. Poţi să bei sucul ca atare sau adăugat în salate, conform blog.magzone.ro.
  • Fructele roşii. Acestea sunt pline de antioxidanţi şi ajută rinichii să elimine toxinele mult mai repede. Cu cât culoarea lor este mai închisă, cu atât sunt mai bune pentru rinichi. Indicate sunt coacăzele, murele şi afinele. 
  • Merele. Aceste fructe conţin cantităţi foarte ridicate de fibre solubile, care ajută la eliminarea deşeurilor şi toxinelor corpului. Aşadar, un măr zilnic nu face decât bine organismului. 
  • Seminţele de dovleac. Conţin aproape tot atât de mulţi antioxidanţi precum coacăzele. Ar trebui să fie consumate în mod regulat de către cei care caută să-şi amelioreze sănătatea renală. Seminţele de dovleac sunt bune pentru întregul organism, fiind bogate în proteine şi în elemente nutritive. 
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net