Uite cum poţi să purifici aerul din locuinţă!

Ultima actualizare:

Crezi că rutina ta obişnuită de curăţenie nu este suficientă pentru a purifica aerul din locuinţă? Specialiştii spun că nu, pentru că multe suprafeţe reţin un anumit nivel de substanţe poluante, chiar dacă nu este întotdeauna vizibil cu ochiul liber. Uite câteva sfaturi care te vor ajuta să reîmprospătezi aerul din locuinţă.

Cumpără un purificator de aer

Purificatoarele de aer împrospătează constant aerul din casă. Aceste dispozitive au capacitatea de a elimina o mulţime de poluanţi prezenţi în interiorul unei case. 

Evită odorizante de cameră sau lumânări

Lumânările parfumate şi odorizantele de cameră conţin diverse substanţe chimice care pot declanşa alergii, în special la persoanele cu un sistem imunitar slab. Chiar dacă miros frumos, ele îmbâcsesc aerul din locuinţă. În schimb, optează pentru variante naturale sau creează-ţi propriul odorizant de cameră.

Curăţă filtrele

Deşi majoritatea oamenilor le ignoră sau pur şi simplu sunt depăşiţi de situaţie, filtrele de aer condiţionat şi ale sistemelor de încălzire acumulează mult praf şi particule poluante. Acestea pot fi, în timp, dăunătoare sănătăţii respiratorii. Aşadar, curăţă şi înlocuieşte filtrele în mod regulat (la fiecare 30 de zile sau 6 luni, în funcţie de dispozitivele electrocasnice folosite). 

Spală mai des aşternuturile şi jucăriile de pluş

Lenjeriile de pat, cuverturile, prosoapele şi jucăriile de pluş sunt gazde excelente pentru praful şi acarienii care pot agrava afecţiunile respiratorii şi pot provoca probleme ale pielii. Pe lângă spălarea regulată a acestor obiecte, din când în când adaugă un detergent cu rol dezinfectant.

Curăţă mucegaiul din zonele umede

În multe case există zone cu niveluri ridicate de umiditate. Încăperile precum băile şi bucătăriile sunt adesea afectate de apariţia mucegaiului. Mucegaiul produce pete închise la culoare şi mirosuri înţepătoare şi îţi afectează sănătatea respiratorie pe măsură ce sporii acestuia călătoresc prin aer şi ajung în plămâni. Pentru a ucide sporii de mucegai, presară bicarbonat de sodiu direct pe pete şi şterge-l bine câteva ore mai târziu. Repetă procedeul la nevoie. Bicarbonatul de sodiu este un agent de uscare excelent.

Deschide zilnic uşile şi ferestrele

Ideal este să deschizi toate uşile şi geamurile cel puţin 30 de minute pe zi. Această măsură simplă va permite aerului să circule liber şi îl va purifica. Totuşi, acest lucru ar trebui să-l faci în ore cu mai puţin trafic sau atunci când nu există polen în aer (dimineaţa devreme sau seara târziu), scrie dozadesanatate.ro. 

Aspiratorul, cel mai bun aliat

Când vine vorba de curăţenie, aspiratorul este cel mai bun aliat pentru purificarea aerului din locuinţă. Acest dispozitiv poate elimina cu uşurinţă toate tipurile de particule, cum ar fi praful, ţesutul mort şi părul de animale ce se pot acumula în fiecare colţ al casei. Încearcă să foloseşti aspiratorul câteva minute în fiecare zi.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net