Uite cum ţii virozele departe!

Ultima actualizare:

    Copiii sunt cei mai afectai de infeciile respiratoriifoto: 123rf
Copiii sunt cei mai afectai de infeciile respiratoriifoto: 123rf

Suntem în plin sezon de viroze şi gripă, iar cei mai afectaţi sunt copiii şi bătrânii. Ministerul Sănătăţii spune că numărul cazurilor de infecţii respiratorii e cu 45% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a sezonului trecut. Ca să vă întăriţi sistemul imunitar şi să nu vă îmbolnăviţi, Click! vă spune ce să mâncaţi.

Vitamina C şi zincul regenerează celulele. Cele mai importante surse de vitamina C sunt citricele, măceşele, coacăzele, ardeiul iute şi kiwi. Găseşti Vtamina C şi în: roşii, gulii, spanac, pătrunjel, cartofii dulci, papaya, mango, pepene galben, varză de Bruxelles, conopidă, broccoli şi ananas. Zincul este inclus în procesul de producere a 100 de enzime. Îl găseşti, de obicei, în alimentele bogate în proteine: lapte de bivoliţă,  arahide, fasole, cereale din grâu integral, orez brun, pâine din grâu integral, cartofi şi iaurt. 

Gălbenuşul de ou produce anticorpi. Anticorpii care se găsesc în gălbenuşul de ou ne protejează atât împotriva virusurilor, cât şi a bacteriilor. 

Usturoiul, antibioticul natural. Usturoiul „se luptă” cu creşterea bacteriilor distructive şi cu infecţiile cu fungi. Este bogat în oligoelemente care întăresc sistemul imunitar şi în antioxidanţi. 

Muşeţelul, un bun antiseptic. Din moşi-strămoşi se ştie că muşeţelul are proprietăţi antiseptice şi bactericide, ceea ce înseamnă că ajută sistemul imunitar să fie „la înălţime”.

Vitamina A, esenţială. Vă puteţi „procura” uşor Vitamina A din broccoli. Pe lângă Vitamina A, acesta conţine o cantitate mare de Vitamina C şi glutationă, un important antioxidant.

Migdalele te ajută să înlături stresul. Stresul e unul din factorii care contribuie la scăderea imunităţii. Tocmai de aceea este recomandat să mâncăm un sfert de cană de migdale pe zi. Acestea conţin Vitamina E, sunt bogate în riboflavină (n.r. vitamină din grupa B, care participă activ în procesele metabolice, formarea anticorpilor, celulelor pielii, precum şi a celulelor roşii ale sângelui) şi în Vitamina B3.

Codiţele ciupercilor se „luptă” cu gripa. Acestea sunt bogate în seleniu şi antioxidanţi. Nivelul scăzut de seleniu favorizează formele grave de gripă. Şi vitaminele B, ce se găsesc în ciuperci, joacă un rol important în menţinerea unui sistem imunitar eficient. Studiile au arătat că ciupercile au proprietăţi antivirale.

În ultima săptămână, peste 111.000 de români au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au făcut infecţii respiratorii acute. În perioada 9 – 15 februarie, s-au înregistrat 352 de cazuri de gripă. De la începutul sezonului rece au fost confirmate 400 de cazuri de gripă, din care şase s-au soldat cu deces.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net