Ai nasul înfundat, te chinuie durerile musculare sau vrei să scapi de anxietate? Le poţi alina cu ulei de eucalipt. Are proprietăţi multiple: antibacteriene, antiinflamatoare, antispastice, antivirale şi antifungice.


Durerile musculare şi reumatice se pot trata cu o compresă fierbinte, astfel: într-un bol se pun jumătate de litru de apă fierbinte şi 3 picături de ulei de eucalipt, apoi înmuiem un prospop din bumbac, îl stoarcem bine şi îl aplicăm pe zona dureroasă.

Stările de epuizare fizică şi psihică, depresiile sau stările de anxietate se pot trata cu ulei de eucalipt. Totodată, acest remediu stimulează memoria şi sporeşte puterea de concentrare. Este un tratament eficient şi pentru convalescenţă.

Stimulează circulaţia sângelui de la nivelul scalpului, îndepărtează mătreaţa şi oferă strălucire părului. Uleiul de eucalipt este folosit şi în tratarea infecţiilor pielii, fiind foarte eficient împotriva bolilor copilăriei: pojar, scarlatină, oreion.

Este foarte eficient împotriva bolilor respiratorii de orice natură: răceli, tuse, alergii, bronşite, infecţii ale gâtului, astm sau probleme ale sinusurilor. Pentru tratarea acestora, se recomandă inhalaţii cu uleiul: se adaugă câteva picături într-un bol cu apă fierbinte, se pune un prosop pe cap şi se respiră adânc. Specialiştii recomandă inhalarea aburului cald timp de cel puţin zece minute. Inhalaţiile sunt benefice şi în caz de infecţii respiratorii însoţite de tuse.

Pentru reducerea durerilor de gât se pun câteva picături într-un pahar de apă caldă şi se face gargară.

 
 
Loading...