Uleiurile presate la rece sunt o sursă de revigorare

Ultima actualizare:

    Uleiul de argan este supranumit "aurul Marocului"foto: Pixabay
Uleiul de argan este supranumit "aurul Marocului"foto: Pixabay

Terapeuții apreciază că uleiurile presate la rece: cel de argan, de nucă și de susan sunt surse de revigorare a organismuluui

Uleiul de argan

Apărut și pe piața românească, uleiul de argan bio este considerat cel mai valoros  sortiment de ulei din lume. Nu întâmplător, în țara sa de origine a fost supranumit ”aurul Marocului”. Pentru obținerea unui kg de ulei de acest fel se folosesc fructele a șase arbori Argonia  Spinosa. Nutriționiștii europeni considecă că acest ulei este cel mai important antioxidant, deoarece conține cantitățăi importante de acizi grași, Omega 3 și Omega 6, precum și vitaminele A, E și F. Cercetările recente au scos în evidență că un consum consecvent al acestui sortiment de ulei completează șirul beneficiilor terapeutice: reduce cu 50 % riscul de a dezvolta hipertensiunea  arterială, reduce nivelul colesterolului rău și crește nivelul celui bun. De asemenea, dacă este administrat la micul dejun, uleiul de argan protejează ficatul, acționează ca un factor de sațietate (cu urmări antiobezitate) și neutralizează radicalii liberi.

Uleiul de nucă

Acest ulei este folosit mai rar și este un protectoral bolilor de inimă. Când este administrat consecvent, 20-40 de grame pe zi, efectul său terapeutic este considerabil. Pentru că previne procesul de  degradare  a pereților arteriali. Prin aportul de minerale și acțiunea  sa hipoglicemiantă, acest tonic poate fi folosit de anemici, de diabetici și de persoanele cu un program de muncă foarte încărcat.

Uleiul de susan

Uleiul de susan este renumit pentru savoarea sa, fiind recomandat pentru consum de terapeuţii europeni pentru nutrienţii valoroși pe care-i conține. În compoziția sa, specialiștii au descoperit numeroase componente cu o mare putere terapeutică, printre care vitamina E, acizii graşi esenţiali și lecitina, pentru a enumera doar câteva componente cu o mare putere terapeutică. Acest ulei se poate adăuga în salate (câte două linguriţe amestecat cu suc de lămâie sau de grepfrut). Nutriţioniştii recomandă anemicilor să consume câte cinci-şase salate pe săptămână, asezonate cu ulei de susan. Studiile de specialitate au demonstrat că uleiul de susan reduce atât presiunea arterială, cât şi nivelul de glucoză din sânge, fiind benefic pentru pacienţii care suferă de diabet de tip 2, de hipertensiune arterială, că este de mare folos la prevenirea bolilor degenerative, la creșterea  imunității, fiind valoros din punct de vedere antiinflamator şi antiseptic.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net