Umorul îţi readuce optimismul, te ajută să relaţionezi mai bine cu cei din jur şi te fereşte de bolile de inimă.Descoperă şi motivele pentru care umorul este o sursă de sănătate.


 Remediu pentru bolile de inimă

Umorul reduce în mod considerabil stresul, presiunea arterială, măreşte nivelul de endorfine („hormonii fericirii”) şi creşte toleranţa la durere.

Specialiştii în bolile de inimă au demonstrat în urma unui studiu realizat pe un eşantion de 300 de voluntari faptul că persoanele care suferă din cauza problemelor de inimă iau viaţa mult prea în serios.

Concluzia la care au ajuns cardiologii este aceea că umorul poate preveni afecţiunile cardiace. Două şedinţe a câte 10 minute de râs pe zi duc la îmbunătăţirea stării de sănătate a bolnavilor de gastrită, de diabet, de dischinezie biliară şi de hipertensiune arterială.

De ajutor în relaţiile cu ceilalţi

Este bine să ştii că umorul creează o atmosferă de încredere şi le permite oamenilor din jurul tău să se simtă relaxaţi. Psihologii susţin că ar trebui să facem glume şi pe seama propriei persoane, pentru a fi mai atenţi la greşelile repetate.

Cuplurile în care umorul se „practică” zilnic au şanse considerabile să aibă o relaţie durabilă. De asemenea, rata divorţurilor este mai mică în cazul acestor cupluri, faţă de cele în care partenerii se distrează împreună foarte rar.

Nu în ultimul rând, copiii care trăiesc într-un mediu vesel se dezvoltă mental şi afectiv mai repede decât cei din familiile sobre.


 
 
Loading...