Specialiștii susțin c, un organism sănătos depinde, în mare măsură, de sănătatea oaselor. De aceea, organismul nostru are nevoie de o cură bogată de calciu, Vitamina D, Omega 3 și licopen, substanțe care să revigoreze sistemul osos și să refacă, atunci când este cazul, cartilajul articulațiilor.


Cura cu lapte de capră

Nutriționiștii  consideră că în tratarea diferitelor boli,  este benefic laptele de capră în comparație cu alte tipuri de lapte,  deoarece acesta  conține un acid  organic foarte puternic  care, s-a demonstrat,  că oprește  evoluția  cancerului în stadiul incipient. Totodată, specialiștii apreciază că o cură cu lapte de capră poate fi urmată și  în intervale  scurte, de câte 5-10 zile, când acest lapte  este consumat pentru revigorarea organismului sau când corpul este predispus la  anumite boli.  În acest caz,  se recomandă o cantitate de 200 ml lapte dimineața și 200 ml  seara, la un sfert de oră  după masă.

lapte_capra.jpg

capra si lapte de capra
Nutriționiștii consideră că în tratarea diferitelor boli este benefic laptele de capră în comparație cu alte tipuri de lapte
foto: Shutterstock

Pentru bolnavii de cancer, cura cu lapte de capră trebuie să fie continuată timp de 9o de zile. Bolnavii diagnosticați cu cancer vor urma o cură cu lapte de capră astfel: 200 ml lapte înaintea micului dejun, 250  ml lapt  cu o jumătate de oră înaintea mesei de prânz și  250 ml cu un sfert de oră înaintea  cinei. În cazul copiilor, tratamentul cu lapte de capră va fi diluat, în proporție de 30% ,cu ceai de mușețel. S-a constatat că persoanele care au urmat o cură cu lapte de capră  nu s-au îmbolnăvit de osteoporoză.  Acest tratament va fi urmat și de bolnavii adulți cu afecțiuni cronice ale colecistului sau ficatului. Totodată, în orice formă de administrare a laptelui de capră,  în fiecare zi de tratament, trebuie să se administreze și câte două lingurițe de miere de salcâm. În zilele nostre cura cu lapte de capră este urmată cu efecte benefice, deoarece acesta își păstrează calitățile nutritive.     

 
 
Loading...