Ştim de mici că un pahar cu lapte pe zi este „sănătate curată". Brânza, iaurtul sau chefirul nu trebuie să ne lipsească nici ele din meniu. Iată câteva beneficii pe care le aduc lactatele organismului nostru.


Întăreşte dinţii

Laptele este un produs foarte valoros, o sursă importantă de vitamine şi minerale, în special de calciu. Rolul său în sănătatea sistemului osos şi a dinţilor este recunoscut de multă vreme.

Datorită acestor beneficii, majoritatea nutriţioniştilor recomandă ca laptele şi alte produse lactate să fie consumate zilnic, în cadrul unei diete echilibrate.

Previne cancerul

În cazul femeilor, consumul regulat de produse lactate scade cu până la 45% şansele de dobândire a cancerului de sân, când femeile sunt la menopauză, şi cu 65% în perioada pre-menopauză.

Este plin de nutrienţi

Laptele reprezintă un aliment ideal în procesul de creştere a copilului, deoarece conţine nutrienţii necesari pentru o alimentaţie adecvată şi contribuie la dezvoltarea armonioasă a organismului.

În acelaşi timp, laptele este o sursă bogată de calciu, fosfor, vitaminele D, B12 şi conţine, de asemenea, o cantitate importantă de proteine.

Scade tensiunea arterială

Un consum crescut de fructe şi legume, în combinaţie cu lapte şi produse lactate, cu conţinut redus de grăsimi, ajută la scăderea tensiunii arteriale mai mult decât fructele şi legumele consumate singure.

Previne diabetul

Consumarea laptelui şi a produselor lactate în locul zaharurilor rafinate şi a carbohidraţilor ajută la protejarea tinerilor supraponderali de diabetul zaharat de tip 2.

Loading...
Citeste tot despre: