Pe neaşteptate, în sezonul rece, din cauza frigului, a umezelii sau a vântului ne poate pândi o „sinuzită de sezon".


Pe lângă tuse, febră, nas înfundat şi mai ales de secreţii nazale purulente, cine se confruntă cu o sinuzită de acest tip, poate fi chinuit şi de dureri insupostabile de cap, de gât, de urechi. Bolnavul poate ajunge uşor şi în pragul unei depresii.

Dacă medicamentele analgezice nu-şi fac efectul aşa cum speraţi, remediile naturiste pot avea efecte benefice neaşteptate. Iată un astfel de leac care, după multă vreme de suferinţă, vă scapă de coşmarul acestor chinuri.

Cum procedaţi

La început, trebuie să vă ungeţi fruntea cu un unguent preparat din gălbenele. Pe o pânză de bumbac, puneţi şase-şapte rondele de lămâie pe care le presăraţi cu mult piper măcinat foarte mărunt.

Această cataplasmă o aşezaţi pe frunte, în zona dureroasă, unsă cu emulsie de gălbenele şi o fixaţi bine cu ajutorul unei căciuli sau basmale.

Numai a doua zi îndepărtaţi cataplasma. De cele mai multe ori, durerea se ameliorează chiar din prima zi. Dar, pentru a fi siguri că necazul nu se repetă, atunci aplicaţi alte cataplasme -două, trei seri la rând. După acest tratament, evitaţi să mergeţi cu capul descoperit în anotimpul rece.


Loading...
Citeste tot despre: