Untişorul, numit şi salata mieilor, este una dintre verdeţurile de primăvară cu importante proprietăţi terapeutice. Alături de urzică, spanac, ştevie, lobodă, leurdă, măcris, păpădie, salată verde contribuie la detoxifierea organismului.


Frunzele de untişor conţin multă vitamina C, dar şi vitamina E, calciu, potasiu şi fibre alimentare, care ajută la reducerea nivelului colesterolului în sânge şi la reglarea tensiunii arteriale.

De asemenea, ajută la curăţarea sângelui şi ficatului, are proprietăţi antianemice, întăreşte imunitatea, menţine sănătatea creierului şi te umple de energie. Astfel, o cură de salată de untişor poate scădea riscul de cataractă datorită conţinutului de acid folic. 

Salata de untişor este tradiţională, mai ales de Paşte (de unde şi denumirea de salata mieilor). În combinaţie cu mâncarea grea de sărbători, are un efect tonic digestiv şi permite organismului să digere şi să metabolizeze carnea cu grad ridicat de toxicitate, cum ar fi carnea de miel sau purcel de lapte.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: