Unul dintre cele mai bune tonice pentru corp, bogate în vitamine şi minerale, îl reprezintă urzicile. Însă beneficiile acestora pentru sănătate nu se opresc aici.

Utile în tratarea anemiei

Urzicile au un conşţinut important de vitamine, printre care  A, şi  B2, dar şi în fier, ceea ce le recomandă în tratarea anemiei. Eficiente sunt sub formă de suc proaspăt, căci astfel îşi păstrează toate proprietăţile.

Pentru obţinerea şocului, ai nevoie de doi-trei pumni de frunze de urzici proaspete. Le pui în blender alături cu 100ml de apă, apoi mixezi. Sucul se bea dimineaţa, în cură de o lună.

De ajutor în tratarea alergiilor

Alergiile pot fi ameliorate dacă apelezi la ceaiul de urzică. Există şi un studiu  publicat în jurnalul „Planta Medica“, ale cărui rezultate au arătat că urzicile pot ameliora simptomele alergiilor. Pui 250 de ml de apă clocotită peste o linguriță de frunze mărunțite și lași să infuzeze 10 minute. Bei două căni pe zi, timp de o lună. Poți apela, de asemenea, și la suplimente alimentare cu urzici.

Te vindecă de astenie

Astenia poate fI ameliorată  cu ajutorul urzicilor. Acestea sunt bogate în complexul de vitamine B, vitamina A, dar și în potasiu, fier și magneziu. Poți lua  tinctura de urzici, pe care o obții din doi-trei pumni de urzici bine mărunțite, peste care pui alcool de 70 de grade, cât să le acopere.
Află pe clicksanatate.ro procedeul complet de preparare a tincturii de urzici!

Așa previi pierderile de masă musculară!

Dieta contra hipertensiunii

Loading...