Eşti lipsit de energie şi nu ştii cum să scapi de această senzaţie? Specialiştii în medicină naturistă spun că soluţia o reprezintă, mai ales primăvara, o cură de sucuri pentru o vitaminizare completă.


Sucul de praz,bun în anemie

Prazul mai este un recunoscut ca tonic al sistemului nervos. Conţine vitaminele B şi C, fier, claciu, fosfor, magneziu, sodium, potasiu, mangan, sulf, siliciu, esenţă sulfo-azotată, celuloză. Este indicat ca şi diuretic, laxativ, antiseptic, ajută digestia şi elimină acidul uric. Ajută în afecţiunile urinare, azotemie, insuficienţă renală, obezitate, arterioscleroză, rheumatism, artrită, gută, anemie, dispepsie. Amestecat cu pâine neagră, rezultă o pastă care sa va aplica pe abcese şi furuncule, grăbind colectarea puroiului.

Varza dă vitalitate

Consumată în mod frecvent, această legumă aduce organismului sănătate şi vitalitate prin bogăţia de vitamine: C, E, toată grupa de B, fibre şi minerale-calciu, fosfor, magneziu, fier, potasiu si sodiu.

Prepară un piure de varză albă cu dovleac din 350 g varză albă, 150 g dovleac, 3 linguri de ulei, tărâţe, o lingură de suc de cătină, o linguriţă de pastă de măceşe, o jumătate de linguriţă de pulbere din seminţe de plante, aromatice şi condimentate, o linguriţă de salvie, 50 g flori de nalbă. Preparare: varza, dovleacul şi ceapa (mărunţite fin, manual sau mecanic) se amestecă cu pasta de cătină, pasta de măceşe, uleiul, pulberile şi tărâţă, cât cuprinde. Deasupra se presară verdeţurile tăiate mărunt. Dovleacul se poate înlocui şi cu morcov sau păstârnac.

Germenii de ovăz elimină toxinele

Germenii de ovăz sunt un bun leac pentru toxinele din corpul nostru, care, primăvara, trebuie eliminate. Aleşi de impurităţi, germenii se lasă 8 ore în apă rece. Se limpezesc, se pun în tavă emailată (strat de un cm), se stropesc cu puţină apă caldă, se acoperă, având grijă să fie limpezite dimineaţa şi seara şi să fie menţinute în permanenţă umede. Se păstrează la căldură. În 7-8 zile vor încolţi, în funcţie de temperatura încăperii. Se mănâncă cu miere sau simpli.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: