Viaţa cu diabet. Ce puteţi face pentru a reduce medicaţia

Ultima actualizare:
Dr. Manuela Udrea
Dr. Manuela Udrea

Diabetul este o boală metabolică ce implică o secreţie inadecvată de insulină sau o folosire ineficientă a glucozei din cauza rezistenţei la insulină. Peste 11% dintre români suferă de diabet şi, din păcate, probabil încă pe atâtea cazuri sunt nediagnosticate. Boala se ţine sub control prin medicaţie, prin alimentaţie şi printr-un stil de viaţă sănătos. Dar, o dată pe an, şi o cură de detoxifiere ajută enorm.

Cum se declanşează diabetul

Cauza apariţiei diabetului nu este foarte clar cunoscută. O cauză asupra căreia nu se poate interveni e predispoziţia genetică şi îmbătrânirea. Dar un rol important joacă stilul de viaţă. „Consumul exagerat de carbohidraţi, dulciuri, grăsimi trans, sedentarismul, somnul insuficient, dar şi stresul, obezitatea, toate acestea favorizează apariţia diabetului”, spune dr. Manuela Udrea, specialist în medicină holistică, integrativă şi cuantică, homeopatie şi apifitoterapie la Quantica 720.


    Dr. Manuela Udrea
Dr. Manuela Udrea

Simptome

De obicei, diabetul de tip 2 evoluează lent, fără simptome clare, luni sau ani în şir, motiv pentru care ajunge să fie diagnosticat abia în momentul unei complicaţii cronice. Principalele simptome sunt: sete excesivă, oboseală, scădere în greutate, urinări frecvente, infecţii repetate, durere sau amorţeală în mâini şi picioare, răni care se vindecă greu. 

Ce e de făcut

Persoanele care suferă de diabet  trebuie să meargă frecvent la controale medicale, să facă mişcare şi să aibă un stil alimentar şi de viaţă sănătos, însemnând o dietă echilibrată, activitate fizică şi un somn odihnitor. Regimul alimentar e esenţial în managementul diabetului, deoarece constituie jumătate din tratamentul său, cealaltă jumătate fiind reprezentată de medicaţia orală sau injectabilă. “Alimentaţia trebuie să excludă carbohidraţii, dulciurile, prăjelile, mezelurile, brânzeturile foarte grase, sucurile acidulate, produsele de patiserie şi fast-food, nici prea multe alune, seminţe, migdale şi sucuri naturale. E bine să mâncaţi legume, supe, carne fiartă, pe grătar sau la cuptor, cereale. Evitaţi combinaţiile nefericite la masă, mâncaţi la ore regulate şi faceţi sport”, vă sfătuieşte medicul. 

Cum ajută o cură de detoxifiere

O detoxifiere corectă şi completă a organismului face mai mult decât un pumn de pastile. Nu vindecă boala, dar o ameliorează simţitor. Prin detox, se scade nivelul de aciditate din corp şi organismul va putea funcţiona mai bine, va fi recalibrat. După o astfel de cură, boala acută poate deveni subacută, la cea cronică, oscilaţiile de glicemie nu mai sunt atât de mari şi se poate reduce medicaţia. “Detoxifierea corectă se face atât prin alimentaţie, cât şi prin terapii de drenaj limfatic, electrostimulare, saună, gemoterapie şi suplimente cu Omega-3, glutation şi plante medicinale. O astfel de cură durează aproximativ două luni”, aflăm de la dr. Manuela Udrea.

Riscuri

Diabetul zaharat netratat prezintă un risc crescut pentru complicaţii precum retinopatia diabetică (afectarea ochilor), insuficienţă renală, boli cardiovasculare, afecţiuni ale nervilor periferici (piciorul diabetic) şi accidente vasculare cerebrale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
image png
italian masini bucuresti jpg
foto1 viol jpg
nasa foto pexels
maxresdefault jpg
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net