Noile cercetări arată că prin consumul moderat de vin roșu poate fi prevenit accidentul vascular cerebral, diabetul zaharat de tip II și cancerul. Principalul său ingredient activ, resveratrolul, scade riscul de îmbătrânire celulară și alte efecte negative cauzate de radicalii liber. În plus, vinul roșu conține vitamine și minerale care susțin funcționarea corectă a sistemelor principale ale organismului.


Vinul roșu este o băutură alcoolică care a făcut parte din sute de culturi timp de secole în întreaga lume. Este frecvent consumat în timpul sărbătorilor și ocaziilor speciale. Cu toate acestea, mulți oameni preferă să bea un pahar de vin roșu la masa de prânz sau la cină, în special în Europa de Sud.

În ultimul timp, vinul roșu a devenit foarte popular, nu numai pentru gustul său, ci și pentru substanțele nutritive pe care le conține și care sunt benefice pentru sănătate. Află de ce este recomandat să se bea zilnic un pahar de vin roșu:

Previne obezitatea

Datorită antioxidanților pe care-i conține, vinul roși are capacitatea de a activa ao anumită genă care împiedică formarea de noi celule grase. Iar antioxidanții, împreună cu efectul detoxificant, reduc riscul de obezitate și favorizează pierderea în greutate.

Descoperă alte beneficii ale vinului roșu pe clickpentrufemei.ro.

 

Pepenele roșu menține inima sănătoasă

Berea fără alcool, recomandată vara pentru rehidratare

 

Loading...