Ciocolata neagră întăreşte smalţul dinţilor, căpşunile conţin acid malic, ce înlătură petele, iar brânza scade aciditatea. Iată de ce aceste alimente sunt recomandate de specialişti pentru sănătatea dinţilor.


Se ştie că vinul roşu şi cafeaua pătează dinţii. Însă există şi alimente care albesc dantura. Medicul dentist Harold Katz din Beverly Hills a dezvăluit recent că ciocolata neagră, ceaiul verde şi căpşunele ajută. Dar pentru a obţine cele mai bune rezultate trebuie mâncate dimineaţa după ce placa dentară bacteriană s-a format în timpul nopţii.

Ciocolata neagră conţine theobromină, o substanţă care întăreşte smalţul. De asemenea previne pătarea dinţilor, ceea ce nu se întâmplă în cazul ciocolatei cu lapte, care produce o respiraţie urât mirositoare.

Ceaiul verde conţine taninuri care previn pătarea dinţilor, deoarece stopează lipirea bacteriilor pe dinţi. De asemenea previne respiraţia urât mirositoare. Conţine polifenoli care combat acizii şi bacteriile. Creşte nivelul de fluor, ocrotind smalţul dinţilor.

Căpşunele conţin acid malic, o enzimă care curăţă petele de pe dinţi. De asemenea, combinate cu bicarbonat de sodiu sunt chiar un produs natural de albire imbatabil pentru dinţi, după cum explică medicul Harold Katz.

Brânza. Puţin se ştie că brânza creşte nivelul pH din gură şi scade aciditatea. Acest lucru înseamnă că scade pericolul de decolorare a dinţilor. Calciul din brânză poate contribui la însănătoşirea dinţilor.

 
 
Loading...