Spune-mi ce ADN ai, ca să-ţi spun ce să mănânci! Gata cu orele istovitoare petrecute la sală, cu sutele de diete care circulă pe Internet şi cu rezultate nesatisfăcătoare atunci când urci pe cântar. Acum, cu ajutorul unui test care analizează profilul genetic, poţi avea o schemă personalizată cu tipul de dietă şi exerciţiile fizice potrivite ţie. Pe scurt, afli cum să slăbeşti sănătos în funcţie de “zestrea” genetică.


Cine ar fi crezut că un simplu test de salivă îţi poate da informaţiile pe care te chinui să le afli de pe Internet, de la nutriţionişti sau de la instructorii de fitness. Este vorba despre testul de nutrigenetică, dedicat persoanelor care întâmpină dificultăți în menținerea unei greutăți normale pe termen lung și care prezintă un risc crescut de a dezvolta boli asociate obezității, adus recent pe piaţa din România de o reţea de laboratoare private.   

fata-sport-dieta.jpg

fata sport dieta cantar
Acum poţi afla cum slăbeşti în funcţie de profilul genetic

 

Persoanele care doresc să slăbească într-un mod sănătos pot beneficia acum de diete personalizate și programe de antrenament eficiente, adaptate în funcție de configurația genetică. Cercetătorii din domeniu spun că genele influențează metabolismul fiecărei persoane, motiv pentru care dietele trebuie adaptate conformației fiecărui individ. Astfel, oamenii reacționează diferit la conținutul de grăsimi, carbohidrați sau la numărul de calorii dintr-o dietă. Chiar și eficiența activităților sportive în programele de slăbire este influențată de configurația genetică.

alimente-diete.jpg

alimente dieta fructe legume sport
După efectuarea testului primeşti o dietă personalizată şi vei şti exact nivelul de efort fizic recomandat

 

Testele de nutrigenetică (n.r studiază modul în care profilul genetic individual influenţează răspunsul organismului la diferiţi nutrienţi din dietă) furnizează informații importante pentru realizarea unui plan eficient de slăbire cum ar fi conținutul de grăsimi/carbohidrați recomandat într-o dietă, respectiv tipul de exerciții fizice cel mai potrivit sau măsura în care se impune reducerea aportului de calorii.

„Persoanele cu predispoziție genetică la obezitate întâmpină toată viața probleme în menținerea unei greutăți normale. Greutatea crescută nu numai că le afectează imaginea de sine, dar este și un factor de risc în apariția unor boli grave precum diabetul de tip 2, bolile coronariene sau sindromul de rezistență la insulină. Nutrigenetica ne oferă azi informații despre modul în care profilul genetic individual influențează răspunsul organismului la nutrienții dintr-o dietă. Conform studiilor din domeniu, dietele și planul de exerciții recomandate în urma testului Weight Sensor cresc eficiența demersului de scădere în greutate de 2,5 ori”, a declarat Dr. Antoanela Curici.

doctor_antoanela_curici.jpg

doctor antoanela curici
Dr. Antonela Curici

 

Testul Weight Sensor este un test neinvaziv, care se efectuează din proba de salivă. Recoltarea se face în România, iar proba este trimisă la un laborator din Austria. Rezultatele vin după 15 zile, iar pacientul primeşte un raport genetic cu informaţii despre materialul genetic, un plan de dietă şi nivelul de efort fizic recomandat. Un astfel de test costă 2.490 de lei.

 

 

 
 
Loading...