Vara aceasta, poţi să te simţi acasă ca în bungalourile exotice din vacanţele la mare, dacă îţi decorezi încăperile în nuanţe de albastru, cu scoici, steluţe de mare şi flori.

Nu ai nevoie de prea mulţi bani ca să-ţi pregăteşti casa pentru vară. Micile decoraţiuni şi câteva idei inspirate sunt cheia pentru un decor ca al unei case de vacanţă.

- Un prim pas este să faci curăţenie în casă şi să dai de-o parte covoarele groase, cuverturile şi decoraţiunile în culori calde, de astă-iarnă. Totul trebuie să fie acum aerisit, luminos, diafan.
- Poţi să renunţi la covor. Du-l la curăţat şi împachetează-l până la toamnă. Dacă totuşi ideea unei pardoseli simple nu-ţi surâde, alege nişte covoraşe mici, nuanţe deschise (alb, albastru), eventual în formă de stea.

6._scoici_shutterstock_54306292.jpg

Scoicile şi steluţele de mare sunt cele mai ieftine obiecte de ornament. Le poţi aduna singură, de la malul mării, în vacanţe.
Scoicile şi steluţele de mare sunt cele mai ieftine obiecte de ornament. Le poţi aduna singură, de la malul mării, în vacanţe.

- Stilul marin este foarte potrivit în această perioadă. Se poate regăsi pe perete, sub forma unei bucăţi de tapet albastru, în pernuţele din living, în rame foto, tablouri, vase sau alte obiecte de decor. Trebuie doar să-ţi laşi imaginaţia să zboare, să ai curajul să îmbini accesorii, de la ancore, scoici şi până la felinare ori sticluţe cu nisip.

3._lumanari_ikea.jpg

Lumânări parfumate la pahar, 19,9 lei 3 bucăţi, la IKEA
Lumânări parfumate la pahar, 19,9 lei, 3 bucăţi, la IKEA

- Un living în care predomină mobilierul alb și cel în tonuri nisipii sunt alegerea perfectă pentru cei care iubesc marea. Nuanțele de albastru, de bleu ale diverselor obiecte de mobilier,vor întregi atmosfera de vacanță și relaxare. Alegeți o masă de cafea albă, din lemn, cu însemne marinărești și mânere sub formă de funie, veioze și lustre supradimensionate, te sfătuiesc designerii kika.

2._kika_0385791_20116663.eps_.jpg

Comodă kika din MDF alb lăcuit, include 3 sertare şi 6 coşuri, preţ 1.399 lei, la kika
Comodă kika din MDF alb lăcuit, include 3 sertare şi 6 coşuri, preţ 1.399 lei, la kika

- Decorează pereţii cu fotografii de la mare, puse în tablouri mari sau în colaje cu mai multe poze. Ramele foto pot avea aplicaţii de scoici şi steluţe de mare. De fapt, scoicile, nisipul decorativ din boluri şi steluţele de mare sunt elemente de bază într-un decor marin. Poţi crea aranjamente cu scoici şi lumânări decorative albe, parfumate.

- Pentru ferestre, foloseşte perdele vaporoase, albe, în texturi fluide care amintesc de briza mării.
- Şi pernuţele decorative e bine să fie în nuanţe deschise, alb cu albastru sau inprimeuri florare, proaspete, pe fundal alb.

- Pe terasă sau în balcon pune şezlonguri pliabile în nuanţe marinăreşti de alb şi albastru închis.

5._sezlong_dedeman.jpg

Sezlong pliabil, greutate maximă 90 kg, 57x95 cm, 84,9 lei, la Dedeman
Sezlong pliabil, greutate maximă 90 kg, 57x95 cm, 84,9 lei, la Dedeman

- Florile nu trebuie să-ţi lipsească din casă. Alege câteva vase decorative din sticlă transparentă, de forme cilindrice, iar pe fundul lor poţi pune câteva pietricele.

4._vase_tranparente_ikea.jpg

Vaze transparente, 9,9 lei, la IKEA
Vaze transparente, 9,9 lei, la IKEA

- Nodurile marinăreşti, plasele stilizate care le imită pe cele originale, corpurile de iluminat asemenea felinarelor de la bordurile navelor sunt un must have al acestui decor.
 
 
Loading...
Citeste tot despre: